Oficial, Meteo Argeș - Află cum va fi vremea de Sf. Maria!

Perioadele caniculare vor alterna cu intervale în care valorile termice diurne vor scădea cu peste zece grade Celsius, la nivel naţional, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată între 14 şi 17 august, respectiv după 20 august, relevă prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).


”Dacă până acum ne-am bucurat e o vreme călduroasă, cu un cer mai mult senin și cu disconfort termic accentuat, după orele serii, începând din partea de nord a județului nostru, se instabilizează treptat instabilitatea. Acest lucru înseamnă că vom avea parte, de diseară, de perioade de timp cu înnorări accentuate care vor determina averse de ploaie, trecător și cu caracter torențial, acest lucru însemnând cantități semnificate ce pot depășii pe arii extinse 20 l/mp, punctual 40 l/mp. 

Vor fi și intensificări temporare ale vântului, trecător cu aspect de vijelie. Vor fi și descărcări electrice, iar toate aceste fenomene asociate instanbilității atmosferice vor fi prezente și pe durata zilei de mâine, 15 august.

Asadar, mâine, vremea este instabilă, cu perioade de timp cu înnorări accentuate ce vor determina averse de ploaie, descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător cu aspect de vijelie. Punctual, cantități de apă care s-ar putea să cumuleze 50 l/mp. Nu vor fi excluse, mâine, condițiile de grindină și, în plus, valorile termice vor mai scăzute.

Astfel că, joi, 15 august, vorbim de maxime la nivelul județului Argeș de până în 28 de grade. Sperăm la o temperatură de 28 de grade în zona de câmpie, aproximativ 27 grade la Pitești, 24 grade în zona subcarpatică (Curtea de Argeș, Câmpulung).

Pe parcursul nopții de joi, minimele vor fi de la 14 grade în zona subcarpatică  până spre 17-18 grade la Pitești și la câmpie.

Presiunea atmosferică este ușor scăzută și cu tendință de scădere în următoarele 24 de ore, pentru ca de joi seara tendința să fie de creștere pentru aproximativ 48 de ore.

Apoi, instabilitatea atmosferică va continua și pe parcursul zilei de vineri, deși intensitatea fenomenelor meteo nu va mai fi așa de mare ca în ziua de joi. Astfel, și vineri vom avea perioade de timp cu înnorări ce vor determina, pe alocuri, averse de ploaie, descărcări electrice și intensificări ale vâtului.

Pentru vineri vorbim de o vreme rece, astfel că maximele termice nu vor mai depăși 24 de grade în județ: 24 de grade în sudul extrem al județului Argeș, cu cel mult 23 de grade în Pitești, posibil 20 de grade în zona subcarpatică. Noaptea de vineri vom avea minime de aproximativ 11 grade în zona subcarpatică, 15 grade la Pitești și la câmpie.

De menționat faptul că pe văi și în depresiuni,  joi noaptea și vineri dimineața, dar și vineri noaptea și sâmbătă dimineața, ceața va fi fenomenul prezent.

Sâmbătă, valorile vor fi mai ridicate, 25-26 grade în jumătatea de sud a județului Argeș, inclusiv la Pitești, 22-23 de grade în zona subcarpatică. Vor mai fi înnorări care pe alocuri să determine ploi de scurtă durată, descărcări electrice, intensificări ale vântului. Sâmbătă noaptea și duminică dimineața vom avea minime destul de scăzute, de la 10 grade în zona subcarpatică până spre 14 grade la Pitești și la câmpie.


Din datele de care dispunem acum, se pare că de duminică vremea se va încălzi treptat, așa că duminică vom vorbi despre maxime de 27-28 grade la Pitești și în zona de câmpie, 24 grade în zona subcarpatică, cu cer variabil, vânt în general moderat. Vor mai fi intensificări temporare pe creste.

Duminică noaptea vom avea minime de la 12-13 grade în zona subcarpatică până spre 16 grade la Pitești și la câmpie.

De luni, valorile termice maxime vor atinge 31-32 de grade în jumătatea de sud a județului, 26 de grade în zona subcarpatică.

Cel puțin prima jumătate a săptămânii viitoare este caracterizată de o vreme călduroasă, cu maxime în general de 30 de grade și dimineți cu minime de la 14-15 grade în zona subcarpatică până spre 18-19 grade la Pitești și la câmpie.”, a relatat pentru Sursata.ro, Carmen Dima, meteorolog previzionist al Minicentrului de Prognoză din Pitești.