Noi cazuri de gripă în Argeș!

UPDATE 4 MARTIE

Direcția de Sănătate Publică Argeș informează că la nivelul județului au fost confirmate, până la această oră, 126 de cazuri de gripă: 101 cu virus gripal AH1, 23 cu virus gripal AH3, 2 cu virus A nesubtipat.

Reamintim că spre finalul lunii februarie DSP anunța că în Argeș erau 121 de cazuri confirmate. De asemenea, în județul nostru, au fost înregistrate 5 decese ( 4 bărbați și o femeie) din cauza virusului gripal AH1, persoanele decedate având multiple comorbiditati si nefiind vaccinate antigripal.

 

UPDATE 25 FEBRUARIE:

Noi cazuri de gripă au fost confirmate în județul Argeș. Astfel, potrivit Direcției de Sănătate Publică- Argeș, până la această oră,  s-au înregistrat 121 cazuri la nivelul județului:

- 97 cu virus gripal AH1

- 22 cu virus gripal AH3

- 2 cu virus A nesubtipat

Reamintim că, în județul nostru, au fost înregistrate 5 decese ( 4 bărbați și o femeie) confirmate cu virus gripal AH1, persoanele decedate avand multiple comorbiditati si nefiind vaccinate antigripal.

UPDATE 20 FEBRUARIE

Încă un deces s-a înregistrat în județul Argeș din cauza virusului gripaj AH1. Este vorba despre o femeie, în vârstă de 60 de ani, din comuna Boțești, care a fost internată pe secția ATI în data de 8 februarie. Potrivit Spitalului Județean, femeia avea condiții medicale preexistente.

Reamintim că până la această oră, la nivelul secțiilor Spitalului Județean de Urgență Pitești au fost confirmate 94 de cazuri de gripă, dintre care 40 la adulți și 54 la copii.

Totodată, au fost instituite măsuri specifice privind accesul în unitate, măsuri care vizează atât siguranța pacienților cât și a aparținătorilor acestora.
- accesul aparținătorilor în unitate se desfășoară doar în timpul programului de vizită și doar pentru un singur aparținător pentru fiecare pacient;
- în cazurile excepționale, când sunt admiși în unitate vizitatori, se va scurta timpul de vizită la 10 minute, iar vizitatorii vor purta obligatoriu mască și halat/pelerină de unică folosință. Se va face triajul epidemiologic al acestora, excluzându-se persoanele cu semne clinice de boli respiratorii acute;
- în secțiile cu risc crescut – Neonatologie, Boli Infecțioase, Oncologie, Obstetrică, ATI, Hematologie – accesul vizitatorilor este interzis.

UPDATE 19 FEBRUARIE:

Astăzi a fost confirmat un nou caz de gripă la nivelul județului Argeș. Este vorba despre un copil în vârstă de 7 ani. Până la acest moment, la nivelul secțiilor Spitalului Județean de Urgență Pitești au fost confirmate 94 de cazuri de gripă, dintre care 40 la adulți și 54 la copii. De asemenea, la Spitalul de Pediatrie Pitești, sunt internați 54 de pacienți cu afecțiuni respiratorii.

Vă reamintim că, de la începutul sezonului gripal și până în prezent, s-au înregistrat 4 decese cauzate de virus gripal AH1 confirmat la pacienți cu multiple comorbidități, nevaccinați antigripal.

UPDATE 18 FEBRUARIE

Noi cazuri de gripă au fost confirmate în județul Argeș. Astfel, potrivit Direcției de Sănătate Publică- Argeș, până la această oră,  s-au înregistrat 114 cazuri la nivelul județului:

- 91 cu virus gripal AH1
- 21 cu virus gripal AH3
- 2 cu virus A nesubtipat

De la începutul sezonului, în Argeș, 3 oameni au murit din cauza virusului gripal AH1. Aceștia erau nevaccinați antigripal și prezentau multiple comorbiditati.

UPDATE 13 februarie:

DSP Argeș a anunțat, în această dimineață, al patrulea deces cauzat de gripă. Este vorba despre un barbat în varsta de 82 de ani din comuna Stefan cel Mare, cu multiple comorbiditati, nevaccinat antigripal, confirmat cu virus gripal AH1.

Situația actualizată la nivelul județului!

La data de 13 februarie, în județul nostru sunt confirmate 105 cazuri de gripă din care: 84 cu virus gripal AH1, 19 cu virus gripal AH3 și 2 cu virus A nesubtipat.
 

UPDATE 11 februarie:

Până la data de 11 februarie 2019, la nivelul județului au fost confirmate 102 de cazuri de gripă, dintre care 81 cu virus gripal AH1, 19 cu virus gripal AH3 și 2 cu virus A nesubtipat.

”Nu s-a mai inregistrat niciun alt deces pe langa cele trei deja raportate in cazul a trei barbati cu multiple comorbiditati, nevaccinati antigripal.”, transmite DSP Argeș.

Potrivit CNSCBT, trei bărbaţi şi o femeie din Bucureşti au murit din cauza gripei, iar numărul total al deceselor înregistrate de la începutul acestui an a ajuns la 105. Cei trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 41 şi 63 de ani, au avut virus gripal tip A. Toţi erau în evidenţele medicilor cu boli cronice şi nu se vaccinaseră împotriva gripei. Două dintre decese au survenit în ziele de 6 şi 7 februarie, iar o persoană a murit în 2 februarie, însă abia acum a fost confirmat virusul gripal.

UPDATE 6 FEBRUARIE

Potrivit Direcției de Sănătate Publică- Argeș, în județul Argeș au fost confirmate, până la această oră, 91 de cazuri de gripă:

- 72 cu virus gripal AH1
- 17 cu virus gripal AH3
- 2 cu virus A nesubtipat(unul dintre cele 3 cazuri cu virus A nesubtipat raportate saptamana trecuta a fost tipizat AH1).

De la începutul sezonului, în Argeș, s-au înregistrat 3 decese cauzate de gripă la pacienți nevaccinați antigripal, cu multiple comorbiditati.

De asemenea, la nivel național, bilanțul deceselor a ajuns la 89, după ce o femeie în vârstă de 94 de ani din București, care a murit duminică, a fost confirmată cu virus gripal tip A, subtip H3.

UPDATE 5 februarie:

La Spitalul de Pediatrie Pitești a scăzut numărul cazurilor de afecțiuni respiratorii, în acest moment fiind internați 66 de pacienți în sectorul respirator. Până la data de 5 februarie 2019, la nivelul secțiilor Spitalului Județean de Urgență Pitești au fost confirmate 71 de cazuri de gripă, dintre care 30 la adulți și 41 la copii, fiind recoltate 104 de probe. 

Vă informăm, de asemenea, că rata absenteismului în unitățile de învățământ a scăzut zilele acestea la 5 % față de 16 % cât s-a înregistrat la începutul saptamanii, nefiind necesară măsura suspendării cursurilor. În perioada vacanței intersemestriale se efectuează acțiuni de dezinfecție și curățenie în aceste unități.

Conform celor mai noi date, la nivelul secțiilor Spitalului Județean de Urgență Pitești, până la data de 4 februarie 2019, au fost confirmate 66 de cazuri de gripă, dintre care 28 la adulți și 38 la copii. 
Conform raportărilor, la această oră, la Secția Boli Infecțioase Adulți sunt disponibile 12 paturi dintr-un total de 39, în timp ce la Secția Boli Infecțioase Copii toate cele 30 de paturi sunt ocupate. 

 

 

Reamintim că în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești au fost instituite măsuri specifice privind accesul în unitate, măsuri care vizează atât siguranța pacienților cât și a aparținătorilor acestora.
- accesul aparținătorilor în unitate se desfășoară doar în timpul programului de vizită și doar pentru un singur aparținător pentru fiecare pacient;
- în cazurile excepționale, când sunt admiși în unitate vizitatori, se va scurta timpul de vizită la 10 minute, iar vizitatorii vor purta obligatoriu mască și halat/pelerină de unică folosință. Se va face triajul epidemiologic al acestora, excluzându-se persoanele cu semne clinice de boli respiratorii acute;
- în secțiile cu risc crescut – Neonatologie, Boli Infecțioase, Oncologie, Obstetrică, ATI, Hematologie – accesul vizitatorilor este interzis.
De asemenea, s-au refăcut atât stocurile de antivirale, precum și cele de antiseptice, dezinfectante, dar și de materiale de protecție.

 


Ministerul Sanatatii recomandă populației să aplice cu rigurozitate recomandările specialiștilor pentru evitarea îmbolnăvirilor şi a răspândirii virusului gripal, astfel:
- evitarea contactului cu persoanele care prezintă simptomatologie respiratorie;
- evitarea aglomerărilor de persoane în spații închise;
- purtarea măștilor de unică folosință (cu acoperirea gurii și nasului);
- consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa și care poate stabili o eventuală indicație pentru spitalizare;
- izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei;
- igiena respiratorie și eticheta de tuse (tehnica de tuse și strănut cu utilizarea de batiste nazale de unică folosință, cu poziționarea la minimum un metru față de celelalte persoane, urmată de igiena mâinilor);
- vaccinarea antigripală.