Șofer scandalagiu- lăsat fără permis! A înjurat polițiștii și nu a respectat indicațiile acestora

Un bărbat de 52 de ani, din Pitești, a rămas fără permis și a primit o amendă usturătoare, după ce în cursul zilei de miercuri, în zona unei unități de învățământ, nu a respectat indicațiile polițiștilor rutieri care efectuau activități de fluidizare a traficului. Mai mult, enervat că a fost oprit pentru verificări, piteștenul a început să îi înjure pe oamenii legii, iar apoi a plecat fără nicio jenă, abandonând documentele personale şi ale autoturismului la poliţişti.

Omul a fost sancționat cu 500 de lei și i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 30 de zile, pentru nerespectarea dispozitiilor politistului rutier.

„Recomandări pentru participanții la trafic, în zona unităților de învățământ:

Conducătorii auto sunt sfătuiți să respecte regulile de circulație, să se deplaseze cu viteză redusă, pentru a putea observa și evita la timp orice obstacol care ar putea apărea, să nu blocheze circulația, în special în zona unităților de învățământ, să nu uite de calmul şi politeţea rutieră şi să respecte indicaţiile patrulei şcolare şi ale poliţistului rutier.
Pietonii sunt sfătuiţi să traverseze doar pe trecerea pentru pietoni, să nu înceapă traversarea până când nu sunt siguri că intenţia a fost observată de conducătorii de autoturisme, şi că aceşita pot opri în condiţii de siguranţă. Totodată, în condiţii de vreme nefavorabilă să nu îşi obtureze câmpul vizual cu obiecte vestimentare şi să se deplaseze numai pe trotuar.

Totodată, reaminitim că în zona unităților de învâțâmânt, polițiștii desfășoară în mod curent activități preventive cu școlari și preșcolari, importanța însușirii regulilor de circulație de la vârste cât mai mici fiind foarte importantă.
Tot pentru siguranța celor mici, activitățile desfășurate cu elevii au ca obiectiv siguranța acestora, precum și verificarea modului de efectuare a serviciului de către agenții de pază de la unitățile de învățâmânt”, transmit reprezentanții IPJ Argeș.