Șofer beat - A forțat semaforul și a băgat o mașină în stâlp!

Două autoturisme s-au ciocnit la intersecția străzilor Maior Șonțu cu Republicii. Din fericire, evenimentul rutier nu s-a soldat cu victime.

CITEȘTE ȘI ... Caz înfiorător! Elevă drogată, torturată şi violată în cadrul unui ritual satanic


Din primele date, șoferul vinovat, în vârstă de 58 de ani, era beat, având în etilotest 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. A forțat semaforul, pătrunzând în intersecție. Aici, s-a ciocnit cu o altă mașină pe care a proiectat-o într-un stâlp.

CITEȘTE ȘI ... Meteorologii au anunţat de când se strică vremea!

Pe parcursul anchetei, traficul în zonă s-a desfășurat îngreunat.  ”După efectuarea verificărilor, conducătorul auto de 58 de ani a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare totală de 1.595 de lei, conform OUG 195/2002R, precum și reținerea permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
De asemenea, precizăm că în situația producerii unui eveniment rutier, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, deținătorul permisului de conducere nu beneficiază de posibilitatea reducerii perioadei de suspendare.”, susțin polițiștii.

Stâlpul a fost pus la pământ.

 

 

 

Pentru a nu fi implicați în evenimente rutiere, polițiștii argeșeni vă recomandă:

Acționați pedala de accelerație cu moderație și respectați regulile de circulație de pe sectorul de drum pe care îl parcurgeți. Nu uitați că puteți pune în pericol nu doar propria persoană, ci și ceilalți ocupanți ai autovehiculului și pe ceilalți participanți la trafic.

Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu utilizați telefonul mobil în timp ce conduceţi maşina, dacă nu aveţi ataşat la acesta dispozitivul de tip “hands-free”.

Dacă vă grăbiți să ajungeți la destinație, luați în considerare că timpul este prețios pentru toată lumea. Țineți cont că implicarea în orice eveniment rutier vă va consuma mult mai mult timp decât dacă vă deplasați cu prudență.

Pe timpul călătoriei cu autovehiculul, circulați cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo și de trafic, nu vă angajați în efectuarea unor manevre riscante în trafic și păstrați distanța de siguranţă în mers.

Pietonilor le recomandăm să circule cu atenție, să traverseze doar prin locurile permise și numai după ce s-au asigurat că intenția de a traversa a fost observată de conducătorul auto, care să aibă timpul necesar pentru a opri în condiții de siguranță. Totodată, le recomandăm să nu își limiteze câmpul vizual cu articole de vestimentaţie voluminoase.