Oțelar - Exponatul lunii iunie la Muzeul Județean Argeș

Vladimir Zamfirescu în lucrarea “Oțelar”, depășește contradicția simplificatoare a acestui climat, cu o cromatică specifică unei perioade cu anumit specific universului său creator. 

Lucrări semnate de Vladimir Zamfirescu se găsesc în colecții particulare și în muzee de artă din Franța, Anglia (Tate Gallery din Londra), Italia, Germania, Spania, Austria, Elveția, Olanda, Suedia, Norvegia, Portugalia, Grecia, Rusia (Muzeul Pușkin), Iran, Turcia, Polonia, SUA. De asemenea, are tablouri în colecțiile unor șefi de stat din Norvegia, Danemarca, Italia, China, Bulgaria și chiar în colecția de Artă a Vaticanului.
    

A primit de-a lungul timpului mai multe distincții și premii, dintre care se numără Bursa Academiei Regale Suedeze, Bursa Academiei (Italiene pentru Pictură, Medalia Raffael a Academiei Caravaggio din Roma, Ordinul Național pentru Serviciul Credincios în grad de Cavaler, în 2003 și titluri de Doctor Honoris Causa, la Universitatea de Artă Cluj și la Universitatea de Artă din București și Premiul de excelență Nicolae Grigorescu a Uniunii Patronatului Român.

Exponatul lunii iunie poate fi vizitat de marți până duminică, între orele 9:00-17:00, intrarea din  Bulevardul Eroilor (Planetariu).