Șocant! Judecătoarea Iordache a supravieţuit, pentru că şi-a tăiat venele

Vestea că fosta preşedintă a Judecătoriei Piteşti, Gabriela Iordache, a încercat să îşi ia viaţa a cutremurat atât familia, apropiaţii, cât şi colegii magistraţi. Toţi cei care au interacţionat cu aceasta au numai cuvinte de laudă la adresa sa, atât ca om, ca mamă, cât şi ca judecător, aşa că au apărut foarte multe discuţii pe tema motivelor care au determinat-o să încerce, cu atâta insistenţă, să îşi ia viaţa. Starea sa a fost critică şi monitorizată constant, la finele săptămânii aflându-se, încă, în comă profundă. Gestul său, surprinzător pentru o persoană cunoscută ca fiind un om echilibrat, a generat o mulţime de speculaţii, de la probleme de serviciu, la probleme de familie, însă nimeni nu cunoaşte motivul real. În biletul de adio îşi cere iertare şi îi lasă soţului misiunea de a se îngriji de creşterea şi educaţia copiilor, fără să lămurească ce a împins-o spre moarte. 


Duminică, în zorii zilei de 18 martie, Gabriela Iordache a înghiţit detratrant şi şi-a tăiat venele pentru a îşi grăbi moartea. Şi-a crestat mâinile cu 16 tăieturi, 11 pe o mână, 5 pe alta, gesturile sale arătând cât de hotărâtă era să îşi încheie socotelile cu viaţa. Soţul său, executorul Ion Iordache, a găsit-o inconştientă într-o anexă a casei în care locuia împreună cu copiii. Acesta, şocat de ce a făsut soţia sa, a chemat ambulanţa, care a transportat-o la Spitalul Judeţean Piteşti, iar după ce a fost stabilizată, medicii de la Terapie Intensivă au decis transferul acesteia către Bucureşti, la Floreasca. Doctorii s-au minunat că femeia mai era încă în viaţă după ce a înghiţit o substanţă toxică, care a ars-o pe interior. Concluzia a fost că, în mod ironic, faptul că şi-a tăiat venele a ajutat-o să supravieţuiască. Pulsul a fost foarte slab şi, astfel, otrava nu a circulat prin corp şi nu a urcat la creier.


I-a fost extirpat stomacul
În schimb, organele interne i-au fost puternic afectate de clorul băut. Stomacul i-a fost deja extirpat, deoarece îi fusese ars şi perforat, iar dacă trece de perioada critică, soluţia este montarea unui tub din gât până în intestin. De asemenea, i s-au blocat şi rinichii, aşa că a fost conectată la un aparat de dializă. 


Era pe tratament antidepresiv
Conform unor surse din anchetă, printre obiectele judecătoarei Iordache s-au găsit şi antidepresive. Unii dintre colegi au concluzionat că ar fi fost vorba şi de volumul mare de muncă la care era supusă. În schimb, deşi s-a speculat că ar fi avut dosare grele şi sensibile, inclusiv pe DNA, care să o fi împins la un asemenea gest, zvonul a fost demontat, neexistând asemenea speţe în completul său. 


A lăsat de înţeles că sunt ultimele sărbători cu familia
Chiar înainte de sărbătorile de iarnă ar fi lăsat de înţeles, destul de subtil, că are de gând să îşi pună capăt zilelor. Se vorbeşte că Gabriela Iordache a spus că acela va fi, probabil, ultimul său Revelion şi a preferat să îl petreacă acasă, cu familia şi nu în vreun concediu departe de casă. Colegii nu ar fi bănuit niciodată că ar putea face aşa ceva, mai ales că este mamă a trei copii. În biletul de adio nu şi-a motivat gestul, însă le-a transmis copiilor să asculte de tatăl lor, să aibă încredere în el, că este un om extraordinar, iar pe acesta l-a rugat să aibă grijă de copii. 
 

 

Sursa: Săptămânalul Ancheta