Șoc la Roland Garros - Meciul româncelor suspect de blat!

Există speculații conform cărora un meci de la Roland Garros ar fi fost trucat.

Meciul dintre perechea română formată din Andreea Mitu și Patricia Ţig şi cuplul Madison Brengle (SUA) și Iana Sizikova (Rusia), din primul tur al probei de dublu de la Roland Garros, este în vizorul justiţiei franceze.

Justiția franceză a deschis deja o anchetă din cauza suspiciunilor că această partidă ar fi fost trucată.

O anchetă pentru „escrocherie în formă organizată” şi „corupţie sportivă activă şi pasivă” a fost deschisă pe 1 octombrie în legătură cu suspiciunile de trucare a unui meci de la Roland Garros, a indicat marţi parchetul din Paris, scrie Agerpres.

Potrivit ziarelor Die Welt şi L’Equipe, aceste suspiciuni vizează meciul câştigat pe 30 septembrie de Andreea Mitu şi Patricia Ţig în faţa perechii Madison Brengle/Iana Sizikova, cu 7-6 (10-8), 6-4.

Mai exact, este vorba de al cincilea ghem din setul secund, câştigat la zero de cele două românce, după două duble greşeli comise la serviciu de Sizikova, 25 de ani şi locul 89 mondial la dublu.

Poliţia a deschis această anchetă și în urma unor declarații făcute de mai multe case de pariuri, conform cărora sume colosale ar fi fost pariate în cadrul acestei partide. Casele de pariuri spun că numărul neobișnuit de mare al pariurilor plasate pe eveniment le-a dat de gândit că ceva ar putea fi „putred”.

Ceea ce a urmat în timpul meciului de tenis „confirmă” temerile caselor de pariuri.

O evoluţie suspectă a jucătoarei ruse a fost înregistrată în ghemul al cincilea al setului secund. În acel ghem, Sizikova a comis două duble greşeli şi nu a ajuns la o minge care pare accesibil de returnat. Româncele au obţinut break-ul la zero şi au preluat conducerea cu 3-2.

L’Equipe scrie că în diferite ţări s-au mizat sume importante pe câştigarea acestui ghem de către românce, la mai multe case de pariuri din Paris.

Investigaţiile au fost încredinţate Serviciului central pentru curse şi jocuri (SCCJ), a precizat parchetul.


Sursa: evz.ro