Oamenii se mobilizează pe Facebook împotriva lui Gabriel Oprea!

Oamenii se mobilizează pe Facebook împotriva lui Gabriel Oprea! Senatorii români au decis luni să respingă cererea DNA de a începe urmărirea penală în cazul fostului ministru.

După ce majoritatea senatorilor au votat împotriva începerii urmăririi penale a lui Gabriel Oprea, în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină, opinia publică s-a arătat total nemulţumită şi mai mulţi oameni anunţă pe Facebook (Gabriel Oprea Esti Cercetat trebuie sa fii judecat) că vor participa la un protest.

Sute de persoane au anunţat că vor ieşi în stradă joi, începând cu ora 18:00, pe platoul din faţa Casei Poporului, pentru a îşi exprima nemulţumirea.

Reamintim că senatorii români au decis luni să respingă cererea DNA de a începe urmărirea penală în cazul lui Oprea, care este acuzat de ucidere din culpă în speţa morţii poliţistului de la Rutieră, Bogdan Gigină.

Decizia din Senat a fost luată cu 73 de voturi împotriva cererii DNA şi numai 45 de voturi pentru. 6 voturi au fost anulate.

Iată mai jos mesajul publicat pe pagina de Facebook: 

Distribuie te rog mai departe , daca doriti abonativa pe pagina " Gabriel Oprea Esti Cercetat trebuie sa fii judecat " . Hai sa ne unim pentru dreptatea politistului Bogdan Gigina care a decedat in urma cu cateva luni
Un protest împotriva lui Gabriel Oprea va avea loc joi seară, în faţa Parlamentului. Oamenii sunt nemulţumiţi după ce Senatul a votat împotriva începerii urmăririi penale faţă de Gabriel Oprea.
„Ieşim în stradă pentru cei care nu mai sunt printre noi şi nu-şi mai pot cere singuri dreptatea. Poliţistul Bogdan Gigină a murit în timpul serviciului, când era antemergător pe motocicletă şi deschidea drumul coloanei oficiale organizate pentru ministrul de interne, şeful său. Un poliţist a murit, dar cel identificat de procurori ca vinovat de ucidere din culpă nu va ajunge în faţa justiţiei, din cauza celor din Senatul României, care se cred deasupra legii. Fraţilor, nu sunteţi. Nici dumnezei şi nici invincibili. De aceea, joi ieşim în stradă, chiar la voi acasă, domnilor senatori. Noi, simpli cetăţeni indignaţi venim la intrarea dinspre Senat a Parlamentului României, să-l comemorăm pe Bogdan Gigină şi să cerem dreptate. Poate aşa vă amintiţi că nu există vreo diferenţă magică între noi şi voi, că legea este aceeaşi pentru toţi şi că justiţia trebuie lăsată să-şi facă treaba”.

Sursa: stiripesurse.ro