Tânără de 25 de ani, ultima victimă răpusă de gripă în România

UPDATE 27 februarie, ora 16:00

Gripa a ucis o tânără de 25 de ani din Buzău, potrivit autorităţilor care au confirmat primit deces de gripă din judeţ, unde a fost declarat şi un focar la o grădiniţă.
Numărul deceselor cauzate de virusul gripal a crescut la 157 de morţi, potrivit ultimelor date oficiale, însă cazul de deces din Buzău nu apare deocamdată pe statistica oficială prezentată de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

UPDATE 27 februarie:

Alte două persoane confirmate cu virus gripal au murit, numărul celor decedaţi din această cauză ajungând la 155, potrivit ultimei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Este vorba de o femeie de 74 de ani din Cluj şi o alta din Constanţa de 39 de ani cu virus gripal de tip A. Ambele aveau condiţii medicale preexistente şi nu fuseseră vaccinate antigripal.
 

UPDATE 11 februarie:

Potrivit datelor furnizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, victima cu numărul 100 a epidemiei de gripă a fost un bărbat de 52 de ani. Victima, din Prahova, a fost diagnosticată cu virusul gripal A H1 pdm09, avea condiții medicale preexistente și nu avea antecedente vaccinale.

Ultima victimă a gripei a fost un tânăr de 37 de ani , tot din Prahova. Și în cazul său nu erau antecedente vaccinale, spune medicii.

Epidemia de gripă a fost declarată de Ministrul Sănătății pe 30 ianuarie, când erau 54 de victime. În 11 zile, s-au înregistrat alte 47 de decese.
 

UPDATE 10 februarie:

O femeie din Prahova este ultima victimă răpusă de gripă în România. Bilanțul epidemiei a crescut la 99 de morți. Numărul persoanelor care au murit de gripă în România a crescut la 99, potrivit ultimului bilanţ de la Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică. Este vorba de o femeie de 73 de ani din judeţul Prahova, care a decedat în cursul zilei de sâmbătă.

Cea de-a 99-a victimă a fost confirmată cu virusul gripal tip A H1pdm09, avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinată.

UPDATE 6 FEBRUARIE

Bilanțul deceselor provocate de gripă în România a ajuns la 89, după ce o femeie în vârstă de 94 de ani din București, care a murit duminică, a fost confirmată cu virus gripal tip A, subtip H3.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a confirmat, miercuri, că femeia de 94 de ani a murit din cauza gripei, ea având condiții medicale preexistente și nefiind vaccinată anti-gripal.

UPDATE 5 februarie, ora 12:00

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunțat marți dimineață că a crescut numărul deceselor cauzate de gripă. S-a ajuns astăzi la 82 de morţi. Ultima victimă a gripei, anunțată de Sorina Pintea în urmă cu puțin timp, este un copil de 2 ani care avea și alte probleme medicale și nu era vaccinat antigripal.

Pe 1 februarie, a fost înregistrat decesul unei femei în vârstă de 83 de ani, din judeţul Giurgiu, confirmată cu virus gripal tip A, nesubtipat, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinata anti-gripal.

Luni, 4 februarie, au mai fost înregistrate două cazuri, respectiv cel al unei femei de 83 de ani, din judeţul Prahova, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, care suferea şi de alte boli, dar nu era vaccinată anti-gripal, şi cel al unui copil de 2 ani, din judeţul Covasna, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1) pdm09, şi el suferind de asemenea şi de alte boli.

Autoritățile spun că abia spre sfârșitul lunii va fi vârful sezonului gripal.

UPDATE 30 ianuarie, ora 13:00

Gripa a mai făcut trei victime. Decesul lor a fost confirmat chiar în ziua în care Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a anunțat epidemia de gripă în România. Bilanțul persoanelor decedate se ridică așadar la 57.

Printre decedați se numără și un argeșean de 43 de ani, din Dârmănești. Acesta a fost confirmat cu virus gripal A, nu era vaccinat împotriva gripei şi suferea şi de alte boli. În plus, se afla în evidentele medicale cu hepatita virus B cu agent D.

UPDATE 30 ianuarie, ora 06:00

Gripa a ucis 54 de oameni în România, arată ultimul bilanț, dat publicității marți seară. Cele mai recente victime sunt 6 persoane, din București, Prahova, Sibiu și Sălaj. Marți dimineață, autoritățile au confirmat un deces de gripă, care a urcat bilanțul la 48 de morți. În cursul serii însă, autoritățile sanitare au anunțat că încă 6 persoane au murit. Numărul morților de gripă a ajuns astfel la 54, pe 29 ianuarie.

Două dintre cele 6 victime ale gripei, anunțate marți seară, sunt din județul Prahova. Este vorba despre o tânără de 34 de ani, conirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, și de un bărbat de 78 de ani, cu același diagnostic. Alte două persoane decedate sunt din București. Sunt două femei, de 62, respectiv 63 de ani. O a cincea victimă, un bărbat de 62 de ani, este din județul Sibiu. Cea de-a șasea victimă, care a urcat bilanțul la 54 de morți, este un bărbat din Sălaj, în vârstă de 57 de ani.

Conform medicilor, 5 dintre cele 6 victime confirmate marți seară nu erau vaccinate anti-gripal, iar în cazul celei de-a șasea victime nu sunt cunoscute, deocamdată, antecedentele vaccinale.

UPDATE 28 ianuarie, ora 12:20

Numărul morților din cauza gripei crește de la zi la zi. În această dimineață, au fost confirmate alte patru decese. Bilanțul total atinge 43 de morți.

UPDATE 22 ianuarie, ora 12:30

Numărul deceselor cauzate de virusul gripal a ajuns la 27, după ce au fost înregistrate două noi decese. Este vorba de un bărbat de 70 de ani din Timiş şi de o femeie de 71 de ani, din Bucureşti, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Ambii pacienţii aveau condiţii medicale preexistente, dar nu erau vaccinaţi anti-gripal.

UPDATE 18 ianuarie, ora 19:30

Numărul morților din cauza gripei a ajuns la 18. Doar astăzi au fost înregistrate 7 decese.

Opozanţii vaccinării au fost incluşi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii în top 10 al celor mai mari ameninţări la adresa sănătăţii mondiale în 2019. OMS a precizat că respingerea imunizării prin vaccinare a contribuit la reapariţia unor boli, ca de exemplu rujeola.

Organizaţia arată că refuzarea vaccinării riscă să anuleze progresele făcute în combaterea bolilor care pot fi prevenite prin această metodă. OMS subliniază că vaccinarea previne două-trei milioane de decese în fiecare an.

UPDATE 18 ianuarie, ora 16:00

Ultima victimă este un bărbat din Iași, nevaccinat.

UPDATE 18 ianuarie, ora 12:00

Gripa răpune tot mai mulți oameni. Vestul țării pare să fie punctul nevralgic. Acolo s-au înregistrat doar azi două decese. Vorbim despre o femeie de 81 de ani, care a murit la un spital din Arad, dar și de un bărbat de 69 de ani, care și-a pierdut viața la un spital din Timiș. În jurul prânzului a murit un bărbat de 71 de ani din București. Astfel, numărul bolnavilor uciși de gripă a ajuns la 14.
 

UPDATE 18 ianuarie, ora 11:35

În doar câteva minute, gripa a mai făcut o nouă victimă. Un bărbat, în vârstă de 69 de ani, din Timiș, a murit cu puțin timp în urmă, anunță Digi24. Acesta nu era vaccinat.

UPDATE 18 ianuarie, ora 11:12

Gripa a mai făcut o victimă. Este vorba despre o femeie, în vârstă de 81 de ani, din Arad. Femeia a murit, în noaptea de joi spre vineri, în spital, în urma complicaţiilor provocate de gripă, medicii afirmând că pacienta nu era vaccinată şi s-a tratat iniţial la domiciliu.

UPDATE 18 ianuarie:


Un bărbat în vârstă de 60 de ani din judeţul Prahova a murit din cauza gripei, numărul total al persoanelor decedate în urma îmbolnăvirii cu virusul gripal ajungând la 11, potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).
Bărbatul avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinat antigripal.

Virusul a făcut a zecea victimă de la începutul anului, un bărbat în vârstă de 82 de ani din judeţul Arad. Omul avea şi alte afecţiuni, plus imunitate scăzută la boli şi nici nu se vaccinase împotriva gripei.

Medicii spun că virusul a apărut mai devreme decât iarna trecută şi ne recomandă să ne imunizăm.

Pentru a ne feri de gripă, dar şi de viroze, mai trebuie să evităm contactul cu persoanele care prezintă semne că ar fi bolnave, să consumăm alimente bogate în vitamine, dar şi să ne spălăm cât mai des pe mâini.

De mai multe ori gripa este confundată cu o simplă viroză, motiv pentru care oamenii nu iau măsuri din timp şi nici nu merg la medic.
 

 

 

Sursa: Digi 24