O nouă ordonanță militară! Vela: Nu faceți vizite la rude!

Ministrul Internelor, Marcel Vela, susține o declarație de presă, după o discuție pe care a avut-o cu premierul Ludovic Orban, la Ministerul de Interne.

”De maine intram intr-o perioada foarte importanta pentru evolutia viitoare a gestionarii situatiei legate de noul coronavirus. Trebuie sa imbinam cu intelepciune latura spirituala cu cea a prevenirii raspandirii virusului. Fac din nou apel sa respectatei prevederile ordonantelor militare.

Evitati aglomerarile, nu mergeti in vizite si nu primiti vizite. Sunt constient ca este greu, motiv pentru care am si ajuns la un acord cu BOR pentru ca Lumina Sfanta sa ajunga la toti. Asa cum stiti, starea de urgenta a fost prelungita. Era necesar si trebuie sa intelegem toti acest lucru. Avem un dusman comun: COVID-19. MAI nu se relaxeaza in aceasta perioada. Vom fi la datorie.”, declară Marcel Vela.


Noua ordonanță militară aduce clarificări în ceea ce privește interzicerea exportului de cereale. Guvernul anunță că renunță la blocarea exportului de grâu.

„Un al punct important se referă la interzicerea exportului de grâu, care a fost precizată și impusă în Ordonanța Militară 8. Articolele care interzic acest export își încetează aplicabilitatea, pentru că în urma discuțiile s-a reușit perspectiva și s-a clarificat achizița necesară pentru completarea rezervei de stat, astfel încât securitatea alimentară să fie asigurată până la următoarea recoltă. Nu mai este interzis acest export”, a precizat ministrul.

 

Au fost prelungite cu 14 zile suspendarea zborurilor spre mai multe state. Vorbim despre Marea Britanie, Irlanda de Nord, SUA, Belgia, Olanda, Turcia, Iran , Italia, Franța și Germania. 

Navigatorii și lucrătorii transfrontalieri, din zona cu Bulgaria, sunt exceptați de la izolare, la fel cum s-a întâmplat în cazul celor din zona cu Ungaria.

”O alta regmentare este exceptia de izolare pentru navigatori daca nu prezinta simptome.

O alta prevedere este legata de lucratorii transfrontaloeri care lucreaza in Bulgaria, care nu se vor izola daca nu au simptome.”


Ministrul Internelor, Marcel Vela, susține că în România există 13.254 de locuri libere de carantină, cu posibilitatea de multiplicare.

”Fac din nou apel la romanii din Diaspora. Cei care vor veni vor sta in carantina in locurile special amenajate. Vreau sa va anunt ca nu suntem in situatia sa dispunem carantina la domiciliu.”

 

 

Stire în curs de actualizare