O nouă grădiniță cu program prelungit în comuna Bradu

O nouă grădiniţă cu program prelungit se va înfiinţa în Bradu. Acesta este un alt demers pe care edilul Dan Stroe îl face pentru a stopa migraţia elevilor către şcolile şi grădiniţele din Piteşti, obiectiv anunţat încă de la preluarea mandatului. 

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local Bradu, ce a avut loc săptămâna trecută, a fost aprobat proiectul de hotărâre iniţiat de primar, cu privire la extinderea rețelei școlare a unităților de învățământ de pe raza comunei Bradu. 

Clădirea Afterschool din Geamăna va primi, după ani de aşteptare, o utilitate. Aceasta va găzdui 2 grupe de grădiniță cu program prelungit, a câte 20 de copii fiecare.

„Iniţial, s-a dorit ca respectiva clădire să găzduiască şcoală în sistemul after school, de aceea a fost construită. Dar, pentru că nu am avut solicitări din partea părinţilor, nu s-a putut crea o asemenea unitate la momentul respectiv. În urmă cu doi ani, am avut o cerere din parte unei persoane care deţine o şcoală şi o grădiniţă în sistem privat în Piteşti, care dorea să dea o asemenea utilitate şi clădirii din Geamăna. Am iniţiat un proiect de hotărâre în vederea concesionării, pe care l-am avut circa două luni pe ordinea de zi, însă a fost primit cu reticenţă, pentru că nu s-a înţeles că nu era obligatoriu să concesioneze chiar solicitantul. Noi doar aprobam procedura, o scoteam la licitaţie, şi putea veni oricine ca să facă şcoală sau grădiniţă. Dorinţa mea era să am tot unitate de învăţământ acolo, iar clădirea să devină funcţională, să nu se deterioreze. Dar, la acel moment, consilierii PAM nu au fost lăsaţi de fostul primar să voteze pentru a da clădirea în concesiune, ei crezând că îl dau chiar acelei persoane şi aşa am rămas cu edificiul tot gol.”, ne-a explicat primarul Dan Stroe istoria clădirii respective. 

Se vor face investiţii pentru mobilier şi adaptarea sălilor la specificul preşcolarilor

Ideea înfiinţării unei noi grădiniţe cu program prelugit a venit ca urmare a numeroaselor cereri înaintate de părinţii care au văzut beneficiile unui asemenea sistem de învăţământ preşcolar, care înseamnă să laşi copilul când pleci la muncă şi să îl iei după-amiaza, când revii acasă. 

„Dacă proiectul în baza căruia am înfiinţat prima Grădiniţă cu Program Prelungit, în 2017, a avut foarte mare succes, am considerat că mai avem nevoie de o asemenea unitate de învăţământ preşcolar. La Bradu de Jos, toate locurile s-au ocupat. Avem şi acolo 50 de copii şi vin, în continuare, solicitări. Aşa că am decis ca în clădirea de after school să înfiinţăm alte 2 grupe de grădiniţă, cu program prelungit, ceea ce înseamnă alte 40 – 50 de locuri. Ne dorim să funcţioneze din toamnă, iar acum facem toate demersurile să creăm condiţiile necesare, adică să adaptăm dotările şi încăperile pentru grădiniţă. Partea de parter va fi amenajată conform indicaţiilor DSP şi a normelor în vigoare, adică vom monta parchet, vom achiziţiona mobilier specific (mese, scăunele, pătuţuri pentru dormitoare), vom schimba toaletele şi chiuvetele cu unele pentru copii etc., ceea ce va însemna un efort bugetar estimat la circa 1 miliard lei vechi”, a mai adăugat primarul Dan Stroe.