O luăm de capăt! Mâine, Argeșul intră sub amenințarea unor furtuni violente!

O luăm de capăt! Mâine, Argeșul intră sub amenințarea unor furtuni violente!  

O nouă avertizare a fost emisă în această dimineață cu privire la codurile meteo stabilite de specialiști la nivel național pentru weekendul 22-23 iunie 2019.

În ceea ce privește județul nostru, pentru ziua de azi, partea de nord a Argeșului este încadrată sub cod galben, cu următoarele detalii:

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.”

Și de mâine plouă, plouă....

Pentru ziua de mâine însă, întregul județ este “colorat” de specialiști în galben și portocaliu, anunțându-se furtuni violente, vânt puternic și fenomene extreme precum vijelia și chiar grindina.

Codul galben intră în vigoare la noapte la ora 03:00 și este - deocamdată - valabil până mâine ora 15:00, pentru cea mai mare parte a județului, inclusiv Piteștiul. Acesta presupune perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

Codul portocaliu este valabil pentru toată partea de nord a Argeșului, intră în vigoare mâine după amiază, în jurul orei 15:00 și ține o zi întreagă, până luni la aceeași oră. Localitățile din nord vor intra sub  imperiul unor averse torențiale, intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 60-70 l/mp.

Din nefericire, vremea capricioasă va marca și începutul săptămânii viitoare, urmând ca ploile cu aspect de furtună să se manifeste cel puțin până miercuri.