O hoaţă a donat banii furaţi unui azil, pentru a fi iertată de partea vătămată!

O împăcare neobişnuită într-un dosar de furt, de pe rolul Judecătoriei Curtea de Argeş. O femeie de etnie romă îi furase unui locuitor din Curtea de Argeş suma de 1.500 lei. Procesul a ajuns în instanţă şi, cum toate probele conduceau la o condamnare, s-a ajuns la solicitarea unei condamnări. Inculpata mai are la activ o condamnare cu executare pentru furt, iar o nouă sentinţă ar fi însemnat să meargă în spatele gratiilor şi să execute ambele pedepse, aşa că împăcarea era singura soluţie.

CITEȘTE ȘI ... Kaufland Nord intră în renovare! Food Court pentru clienți

 

La termenul din 2 octombrie, în dosarul 1642/216/2019, Ileana Gheorghe i-a promis părţii vătămate că îi dă mai mulţi bani decât cei pe care i-a furat numai să o ierte. Iniţial, păgubitul a refuzat. Dar a intervenit avocatul inculpatei și l-a întrebat ce vrea ca să își retragă plângerea. Păgubitul a zis că o iartă, cu condiţia să doneze cei 1500 lei la un azil sau la o casă de copii. Judecătorul a suspendat ședința, iar hoaţa și avocatul au plecat și au adus chitanța de donație.

Astfel, şedinţa a fost reluată, judecătorul a constatat împăcarea părţilor şi a încheiat dosarul. Ca urmare a acestei întorsături, celor două părţi din dosar li s-a pus în vedere să achide cheltuielile de judecată în valoare de 700 lei, câte jumătate din sumă fiecare. 
 

Sursa: saptamanalul ancheta