O gură de oxigen la propriu pentru pacienţii COVID-19. Se redeschide secţia ATI de la Mioveni

Veşti bune de pe frontul COVID-19! Primul bastion ce a intrat în această luptă, la nivelul judeţului, redevine funcţional, după ce, peste vară, a intrat în conservare din lipsă de medici şi personal medical. Secția ATI de la Spitalul Orășenesc Mioveni, destinată exclusiv pacienților infectați de COVID-19, se va redeschide în cursul săptămânii viitoare. Redeschiderea ATI debutează cu 8 paturi. Amenajarea lor a presupus însă reducerea cu 5 locuri a spaţiilor alocate până acum pentru cazuri moderate, dotate cu oxigen. 

CITEȘTE ȘI ... Școala online se prelungește până la sfârșitul anului!


La final, ATI Mioveni (destinat cazurilor COVID) va avea 17 paturi, ceea ce va însemna o creştere a capacităţii de tratare a cazurilor grave. Pentru realizarea acestei structuri, s-au „sacrificatˮ inclusiv spaţii-anexă care avuseseră anterior destinaţie administrativă, adică efectiv au dispărut biroul directorului, secretariatul etc.

CITEȘTE ȘI  ... De astăzi, Lucrețiu Tudor și-a preluat postul de City Manager!


În ceea ce priveşte dotarea, sunt la dispoziţia Spitalului 10 ventilatoare (din care unul împrumutat de la Pediatrie) şi alte două mai mici. La nevoie, mai pot fi aduse două ventilatoare din Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului nou. Urmează să mai aibă în dotare 4 sisteme de high flow şi mai este o serie de promisiuni privind nişte sisteme noi de ventilaţie, dar care nu se vor materializa în perioada imediat următoare. 

CITEȘTE ȘI ... Femeia căzută în stradă la Câmpulung a murit! A lăsat în urmă 5 copii


Secția ATI de la Mioveni beneficiază în prezent de o dotare modernă. Aici vor lucra trei medici rezidenți, doi medici specialiști de la Spitalul Județean de Urgență Pitești și un medic specialist de la Spitalul Municipal Curtea de Argeș. În prezent, în județ, există doar 45 de paturi la ATI pentru pacienții COVID, dintre care 12 sunt în unitatea mobilă de terapie intensivă, instalată în incinta Spitalului Județean de Urgență Pitești. Soluțiile pentru redeschiderea acestei secții la Mioveni au fost găsite grație eforturilor comune ale reprezentanților Instituției Prefectului, Consiliului Județean, DSP Argeș, Spitalului Județean de Urgență Pitești, Spitalului Municipal Curtea de Argeș și ai Spitalului Orășenesc Mioveni. 


Sursa: saptamanalul ancheta