Când vine vorba de spațiul tău de relaxare, ideea unei grădini în care să te relaxezi fără să te intereseze de restul lumii din spatele gardului, sună minunat. O grădină mică, intimă, aranjată cochet poate reprezenta un vis pentru unii și o realitate ăentru alții.
Astăzi vă oferim câteva idei de amenajare a unui grădini feerice!
1. Ce zici de un mic elesteu în curtea din spatele casei?
Apa este un element care ajuta la relaxare, la eliminarea stresului. Îl poti folosi ca balta unde sa pui pești colorai sau să plantezi flori care cresc în apă. Dar dacă nu, poți face să fie doar un simplu lac mic în jurul căruia să pui băncuțe sau scaune.
2. Construirea unui foișor.
Un alt plan de dezvoltare al grădinii tale ar putea consta în construirea unui foisor. Astfel ai putea avea un locșor, unde vara ți-ai putea invita prietenii la cină seara sau prietenele la bronzat ziua. Dar ai putea alege și unul clasic, vopsit în alb și peste care sa lași să crească flori curgatoare.
3. Gradina de legume.
Daca ești genul de persoană careia îi place să lucreze în grădina sau căreia i-ar placea să aibă un mic spațiu unde să își crească propriile legume, atunci acest model îți este destinat. Secționează fiecare perimetru cu atenție, alege fiecare zonă pentru câte o legumă, astfel îți va fi mai ușor.
4.Stil minimalist în gradină din spatele casei.
Dar daca vrei ceva cu un aer modern, dar în stil minimalist, folosește un simplu gazon cu niste piese ce sa echilibreze balansul între gradina și interior. Pune placi de beton, obiecte de lemn sau statuete pentru a da un farmec special locului, să devină modern.
5. Florile sunt cea mai buna soluție.
Acestea înviorează și dau un aer de prospetime și coloritul lor creează o stare de bună dispoziție. Nu vor fi niciodată prea multe sau prea puține. Și poți să aranjezi gradina pentru a fi mai interesantă adăugând ghivece în care să plantezi flori mici sau chiar să instalezi o fântână.