O firmă îi cere lui Dan Săndulescu despăgubiri de 4,23 milioane de euro

În luna octombrie a acestui an, omul de afaceri argeşean Dan Săndulescu a fost reținut pentru evaziune fiscală și spălare de bani, de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş. După mai multe cercetări, s-a stabilit că, în perioada 2012-2015, Dan Săndulescu, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale, prin evidenţierea în actele contabile a unor cheltuieli, fără a avea la bază operaţiuni reale, cauzând un prejudiciu de peste 1.750.000 de lei.

La acel moment, anchetatorii au stabilit că Dan Săndulescu ar fi transferat o sumă de bani din contul unei firme la o altă firmă, pentru ca ulterior o parte din bani să fie virați înapoi în primul cont. După ce a petrecut o noapte în arest, fostul poliţist a fost plasat sub control judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.


Pe lângă aceste probleme, omul de afaceri are şi unele de natură financiară, de curând firma lui Georgică Cornu, Izometal Magellan, cerându-i în instanţă despăgubiri de 4.230.576 euro. Cum s-a ajuns aici? În urmă cu mulţi ani, societatea controlată de argeşean, Euro Petrol SRL, a încercat să vândă cariera Radnuţa (situată pe malul Mureşului) firmei Izometal. Cu toate acestea, firma cumpărătoare nu a putut extrage din zonă din cauza refuzului celor de la Euro Petrol de a muta utilajele şi oamenii din zona de pericol. Aşa s-a ajuns ca, după ani de zile, firma Izometal Magellan să acţioneze în instanţă Euro Petrol SRL şi să ceară 4,23 milioane de euro pretenţii pentru lipsa de folosinţă a carierei Radnuţa. Procesul se află pe rolul Tribunalului Comercial Argeş, însă deocamdată nu a fost stabilit un prim termen. 
 

 

 

Sursa: Săptămânalul Ancheta