O firmă din Pitești vizitată de Ambasadorului Statelor Unite ale Americii la Bucureşti

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm a vizitat, miercuri, fabrica de tapiţerie pentru scaune auto Adient din Piteşti.
Firma Adient este considerată cea mai mare fabrică de acest tip din Uniunea Europeană.
În timpul vizitei sale, Ambasadorul Hans Klemm a fost impresionat de complexitatea proceselor de producţie şi a remarcat importantele oportunități de angajare pe care fabrica Adient le poate oferi locuitorilor din regiune.
“Una dintre priorităţile mele în calitate de ambasador este promovarea prosperităţii ambelor noastre ţări, America şi România. Impresionanta fabrică a Adient şi modul în care excelează o companie americană pe piaţa din România şi din Europa, pe care le-am văzut eu însumi, sunt o dovadă a continuării aprofundării parteneriatului SUA-România. Am fost încurajat de planurile Adient de a-şi extinde producţia, indiciu clar al faptului că avem un viitor strălucit împreună,” a declarat Ambasadorul SUA Hans Klemm.
În Piteşti, Adient are în prezent 1850 de angajaţi şi plănuieşte extinderea capacităţii de producţie şi implicit a numărului de angajaţi.
Compania este prezentă în România din anul 2000, are un număr total de 5500 de angajaţi și deţine 8 unităţi de producţie: Jimbolia (armături metalice și mecanisme), Timișoara (material textile pentru huse auto), Craiova (scaune auto pentru Ford), Poiana Lacului (spuma poliuretanica), Bradu (scaune auto pentru Dacia, respectiv armături metalice), Ploiești (tapiterii), Pitești (tapițerii).