O firmă din Căteasca vrea să construiască bloc nou lângă parcul Făget din Trivale | Sursa Ta

 

Cererea mare de locuinţe şi faptul că acestea au ajuns să se vândă ca pâinea caldă înainte ca muncitorii să toarne prima găleată de beton la fundaţie a deschis apetitul oamenilor de afaceri pentru investiţiile imobiliare. 

Un nou proiect rezidenţial prinde rădăcini chiar lângă parcul Făget din Trivale, inaugurat în urmă cu câţiva ani cu fast de către fostul primar Cornel Ionică. 

Hisra Constructora SRL din Căteasca este firma care a solicitat recent avizul de mediu pentru ridicarea unui bloc cu 4 etaje, 10 apartamente şi 11 locuri de parcare, în Piteşti, b-dul Libertăţii, nr. 18B, pe un teren în suprafaţă de 626 mp, având „categoria de folosinţă teren curţi-construcţii, liber de construcţii (121,00 mp) şi arabil (505,00 mp) în intravilan” - după cum se arată în documentaţia depusă la Agenţia pentru Protecţia Mediului Piteşti. 

Proprietarul terenului a obţinut deja certificatul de urbanism nr. 1246 din 07.12.2020 și avizul de oportunitate nr. 02 din 10.06.2021, ambele emise de Primăria Municipiului Piteşti. Dezvoltatorul, Hisra Constructora SRL, este o firmă care figurează cu doar doi angajaţi şi cu afaceri anuale de 442.432 lei, conform bilanţului pe 2020, fiind patronată de Adrian Marin şi Iacob Petrescu. 


Sursa: Săptămânal Ancheta