O femeie din Costești păcălită de o ghicitoare! Aceasta i-a furat bijuteriile de aur

Ieri, 21 aprilie, în jurul orei 16.00, poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliție Pitești au fost sesizați cu privire la faptul că, o femeie de 55 de ani, din Costești, în timp ce se afla în municipiul Pitești, a fost abordată de o femeie, care, sub pretextul că îi va ghici viitorul, a deposedat-o de mai multe bijuterii din aur.

În urma activităților desfășurate, polițiștii Secției 3 Poliție Pitești, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov, au identificat persoana în cauză, respectiv o femeie de 50 de ani, din Merișani.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi restituit persoanei vătămate, iar între părți a intervenit împăcarea.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Pentru a nu cădea victime ale unor infracţiuni de înşelăciune, poliţiştii vă recomandă:

- Nu oferiţi sume de bani sau obiecte de valoare persoanelor necunoscute, indiferent de pretextul sub care sunt solicitate.

În metodele ce implică pretextul de ,,a ghici”, persoanelor vătămate le este oferit un pachet, pretins a conţine banii sau bijuteriile ce ar ,,ajuta” la ghicit, pe care să îl deschidă decât ulterior.

De asemenea, în metodele ce implică manipularea unor sume de bani, de regulă, se oferă de către autor o sumă sau bancnotă mai mare decât suma pretins a li se cuveni, lucru care implică faptul că persoana vătămată trebuie să dea rest la bancnota cu valoare ridicată pe care o primeşte (ex.: de nominaţie 200 sau 500 de lei).