O elevă din Mioveni reprezintă România la un concurs important în China!

 O elevă din Mioveni reprezintă România la un concurs important în China! La concurs participă peste 400 de tineri din 90 de țări!

Tudor Eliza din Mioveni, reprezintă România la cel mai important concurs internațional de limba chineză. Timp de două săptămâni, 400 de tineri din 90 de țări participă la cea de-a noua ediție a Concursului Podul Chinezesc - Faza Internațională, dedicată elevilor de liceu vorbitori de limba chineză. Concursul este organizat de Institutul Confucius China (Hanban) și se desfașoară în orașul Kunming din provincia Yunnan.


România este reprezentată la acest concurs international de patru tineri, singurul reprezentant al județului Ageș fiind Tudor Eliza, din Mioveni, cartierul Colibași, eleva a Colegiului Zinca Golescu și cursant la Școala de Chineză a Asociației ChinaRo, entitate care oferă gratuit cusuri de chineză și elevilor din Mioveni.


În cadrul acestui concurs reprezentanții României - Oancea Cristian, Kielhorn Maya, Hamenni Alexandra și Tudor Eliza vor concura cu reprezentanții celorlalte 89 de țări participante, la probe unde le vor fi teste cunoștințele despre cultura și limba chineză, discurs și dialog, talent show și alte probe interactive.


Până la finalul celor două săptămâni de competiție, concurentii pot fi votati online pe http://bridge.chinese.cn .

Felicitări și mult succes!