O argeșeancă obligă primăria, prin Justiție, să-i facă rețea de apă potabilă!

Minunile se întâmplă la Băiculești, Argeș. Uneori. Și de fiecare dată, datorită aceleiași persoane. Deja celebra Simona Niculescu din satul Valea Brazilor a câștigat un nou proces intentat autorităților iar instanța obligă acum administrația locală să îi construiască o rețea de apă potabilă. Sentința dată de Tribunalul Argeş este definitivă şi irevocabilă.

CITEȘTE ȘI ... (video) Nicio zi fără incendii! Zeci de hectare arse, 15 pompieri ...

Drept urmare, primarul din Băiculesti, Niculaie Dragnea, are obligația ca, într-o săptămână, să scrie un proiect de hotărâre care să prevadă extinderea rețelei de apă potabilă și pentru o stradă din satul Valea Brazilor. Proiectul trebuie dezbătut și aprobat de Consiliul local al comunei Băiculești. Judecătorii au mai stabilit că, dacă refuză să pregătească proiectul, primarul va fi penalizat cu 100 de lei pentru fiecare zi de întârziere.

În solicitarea adresată Tribunalului Argeș Simona Niculescu arăta: „Arăt instanței faptul că refuzul demonstrat al autorităților publice (locale, centrale) de a ne asigura accesul la apă potabilă golește de orice conținut drepturile garantate prin tratatele internaționale ratificate de către România”.

Argeșeanca Simona Niculescu a devenit cunoscută după ce, în 2014, a obţinut o sentinţă judecătorească prin care Primăria Băiculeşti a fost obligată să asfalteze drumul de la Băiculeşti la Valea Brazilor.

Sursa:playtech.ro