Nuntă și botez: a fost modificat numărul maxim admis de invitați la interior | Sursa Ta

A fost extins numărul maxim de invitați la interior pentru evenimentele private, și mai exact la 200 de persoane, doar dacă acestea sunt vaccinate, testate sau trecute prin boală. La exterior nu se impune nicio limită pentru persoanele vaccinate, testate sau trecute prin boala COVID-19.

CITEȘTE ȘI ... (VIDEO) Incendiu puternic pe drumul 23! Un bărbat a suferit arsuri de gradul 1


Pentru evenimentele private la care participă persoane care nu sunt vaccinate sau testate, rămân limitele de 50 de persoane la interior și 70 de persoane la exterior.

CITEȘTE ȘI ... Pitești - O autospecială a intrat într-un pilon de susținere al podului de cale ferată din Prundu

 

Hotărârea CNSU prevede:


• Creșterea numărului de participanți la nunți și botezuri până la 200 în spațiile închise, dacă toți participanții sunt vaccinați, testați sau trecuți prin boală și se asigură o suprafață de minim 2 mp pentru fiecare persoană.

• Desfășurarea nunților și botezurilor în spații deschise fără limită de participanți, dacă se asigură o suprafață de minim 2 mp pentru fiecare persoană și toți participanții sunt vaccinați, testați sau trecuți prin boală.

• Permiterea participării spectatorilor la evenimentul sportiv găzduit de România în cadrul optimilor Turneului Final al campionatului European de Fotbal EURO 2020 până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu mențiunea că între 25-50% din capacitatea spațiului pot intra doar persoane vaccinate și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane vaccinate fără schemă completă, dar prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

• Aplicarea măsurii carantinei cu privire la cetățenii străini și apatrizi care sosesc în România, pentru participarea la meciurile de fotbal din cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal EURO 2020 în funcție de încadrarea țărilor/teritoriilor din care sosesc în zone de risc epidemiologic.”