Președintele a acceptat propunerile PSD la Dezvoltare Regională şi Transporturi

UPDATE 21 februarie:

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, decretele pentru desemnarea lui Daniel Suciu ministru al dezvoltării regionale și administrației publice și a lui Răzvan Cuc ministru al transporturilor. Urmează ca cei doi miniștri să depună jurământul la Cotroceni.


Potrivit unui comunicat al Administrației prezidențiale, președintele a semnat joi două decrete: 
- Decret pentru numirea în funcția de membru al Guvernului a domnului Vasile-Daniel Suciu, viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice;
- Decret pentru numirea în funcția de membru al Guvernului a domnului Alexandru-Răzvan Cuc, ministrul transporturilor.

Daniel Suciu și Răzvan Cuc au fost propuşi marţi de Comitetul Executiv al PSD pentru a ocupa portofoliile de la Ministerul Dezvoltării, respectiv Ministerul Transporturilor. 

 

UPDATE:

Viorica Dăncilă a făcut următoarele propuneri: Daniel Suciu la Dezvoltare şi Răzvan Cuc la Transporturi.
Tensiunile din CEx au fost generate de nominalizarea la Transporturi. Liderii vechi din PSd nu au fost de acord cu Răzvan Cuc, remaniat chiar de Viorica Dăncilă.

Nume surpriză sunt vehiculate pentru ministerele Dezvoltării şi al Transporturilor pentru a fi trimise din nou la Cotroceni. Felix Stroe si Daniel Suciu la Dezvoltare, iar Răzvan Cuc si Cristian Marciu la Transporturi. 


Liderul PSD a precizat că Răzvan Cuc este mebru al PSD Neamţ, nu al PSD Giurgiu: "Răzvan Cuc este membru la organizaţia PSD Neamţ de vreo două săptămâni. (...) Înţeleg îngrijorarea unor colegi din PSD Giurgiu, dar este membru în altă organizaţie". Întrebat dacă PSD Neamţ îl susţine pe Răzvan Cuc pentru portofoliul Transporturilor, Dragnea a răspuns: "Foarte tare".


Despre varianta ca Daniel Suciu să preia portofoliul de la Dezvoltare, liderul PSD a afirmat: "Să vedem ce spune acum". 


Liderii din teritoriu sunt convinşi că premierul care face nominalizările în CEx îi va anunţa pe Daniel Suciu pentru Ministerul Dezvoltării şi pentru portofoliul de premier, şi, respectiv, pe Răzvan Cuc pentru Ministerul Transporturilor. Propunerile vor fi trimise preşedintelui care trebuie să spună dacă e de acord cu ele sau nu.

Sursa: Digi24.ro