Arges..81 persoane in carantina - 1220 in autoizolare !

Update 19 martie, ora 13:00

In aceasta dimineata Institutia Prefectului Arges a anuntat ca la nivelul judetului se afla
in acest moment 81 de persoane in carantina iar in autoizolare la domiciliu 1220 de oameni.
Din fericire in continuare la nivelul Argesului nu exista nici o persoana diagnosticata cu COVID-19.

 

Update 18 martie, ora 11:00

La nivelul județului Argeș, 80 de persoane se află în carantină, iar 919 în izolare la domiciliu. Potrivit informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Argeș, din cele 272 de paturi existente în centrele de carantină, sunt disponibile 192.

De asemenea, potrivit informațiilor noastre, doi copii se află în carantină. 

Din fericire, Argeșul se numără deocamdată printre județele care nu au persoane diagnosticate cu COVID-19.

Update 17 martie, ora 15:25

Conform ultimei raportări a Instituției Prefectului, 82 de persoane sunt în carantină, iar 590 de persoane se află în izolare la domiciliu.

Din fericire, până la acest moment, testele efectuate pentru 64 de persoane aflate în carantină au ieșit negative. În cursul zilei sunt așteptate și celelalte rezultate.

Update 16 martie, ora 10:30

Instituția Prefectului anunță situația în județul Argeș la această oră. Numărul persoanelor autoizolate la domiciliu a crescut considerabil față de ieri, ajungând la 285.

Însă, numărul persoanelor aflate în carantină a rămas același, și anume 82.  Până acum, în județul Argeș nu există persoane diagnosticate cu COVID-19.

Reamintim că la nivel național, numărul celor infectați cu coronavirus a ajuns la 158.

 

Update 15 martie, 09:30

Numărul persoanelor aflate în izolare la domiciliu a scăzut în județul Argeș. La această oră, 249 sunt în izolare, cel mai probabil pentru mulți dintre cei în cauză trecând cele 14 zile. Pe de altă parte, numărul persoanelor în carantină este în creștere, ajungând la 82.

Din fericire, Argeșul se numără deocamdată printre județele care nu au persoane diagnosticate cu COVID-19.

La nivel național, 123 de persoane au fost confirmate cu coronavirus. Reamintim că președintele Klaus Iohannis a anunțat stare de urgență începând de săptămâna viitoare. Ordonanța spune că starea de urgență se poate impune pe o perioadă de cel mult 30 de zile și prevede măsuri excepționale economice sau de ordine publică. (CITEȘTE MAI MULT PE ACEASTĂ TEMĂ AICI)

 

Update 14 martie, ora 10:15

Potrivit autorităților, la această oră în județul Argeș, 261 de persoane sunt în izolare la domiciliu, iar 67 sunt în carantină. 

„Este posibil ca în perioada următoare să primim și persoane cu domiciliu în alte județe, în funcție de modul în care sunt grupați în mașini din județele de graniță. De exemplu, dacă șoferul este argeșean și are alți pasageri dintr-un alt județ, îi vom păstra pe toți la noi”, susțin reprezentanții Prefecturii.

Reamintim că la nivel național, bilanțul celor confirmați cu virusul COVID-19 a ajuns la 97. 

UPDATE 13 martie, ora 21:20

Ultimele date în județul Argeș despre situația coronavirus.

Argeșenii veniti din ”zonele roșii” și care au intrat automat în carantină au fost testați negativ cu COVID-19. Este o veste bună în contextul ultimelor evenimente. Totuși, două rezultate mai sunt așteptate. Cel mai probabil mâine vom știi verdictul.

Reamintim că, în momentul transmiterii acestei știri, în județul nostru 226 de argeșeni sunt în autoizolare și 54 de persoane sunt în carantină.

Vezi fotografii din interiorul centrului de carantină.

Miercuri a fost constituit un spațiu de carantină la Liceul Nr. 6 din municipiul Pitești pentru persoanele care au venit din țările considerate zone roșii, în România, după ce mai mulți români au fost escortați, începând de marți seara, în județele de referință, în centrele de carantină special amenajate pentru aceștia.

La nivelul județului Argeș, carantina a fost constituită în curtea Inspectoratului Școlar, într-un cămin pe care Primăria Pitești l-a inaugurat anul trecut, de la Liceul Nr.6, fiind mai degrabă un hotel de două stele dedicat delegațiilor, copiilor care urmau să vină la olimpiade sau sportivilor. Până acum, însă, nu a fost pus în funcțiune. Clădirea are 96 de camere, astfel: două apartamente pentru persoanele cu dizabilităţi; 64 de camere cu grup sanitar propriu; 15 apartamente cu bucătărie şi grup sanitar propriu; 3 camere pentru pedagogi; o sală de conferinţe; o sală de lectură; 4 spălătorii şi călcătorii. 

CITEȘTE ȘI ... Alertă la UPU Pitești: Șofer de tir, cu suspiciune de COVID-19, mort!

 

În această dimineață, numărul persoanelor care se află în carantină în căminul Liceului Nr. 6 a ajuns la 50 de persoane. Majoritatea acestora provin din Italia, dar sunt și cetățeni care au ajuns în Argeș din Germania sau Elveția. În ceea îi ce privește pe cei mai numeroși dintre aceștia, și anume persoanele venite din Italia, este vorba de un grup de muncitori români. Aceștia lucrau pe contracte prin firme de recrutare a forței de muncă și al căror șantier, care se afla în apropiere de Milano, s-a închis.

Până în acest moment, niciunul dintre cei aflați în centrul de carantină, atât bărbați, femei, cât și copii, nu prezintă simptome, dar vor rămâne în cămin 14 zile. Ei vor fi testați astăzi, dar indiferent de rezultatul testelor, autoritățile au decis că aceștia vor rămâne acolo în toate cele 14 zile, măsura de carantină instituționalizată fiind considerată mai sigură decât autoizolarea.

CITEȘTE ȘI ... Măsuri luate de supermarketuri! Anunțul Kaufland și Auchan

 

Un caz aparte dintre cei carantinați îl constituie șoferul unei firme de transport din Pitești care a fost trimis, ieri, de către companie să preia 5 muncitori veniți dinspre graniță și care urmau să intre în carantină. Pentru că a intrat în contact de la Sibiu până la Pitești cu ei, șoferul este și el în carantină, deși nu a părăsit teritoriul țării.

Condițiile de cazare sunt cele specifice unui hotel de 2 stele, dar nou, având în vedere că sunt primele persoane care au intrat în clădire după ce a fost renovată. Singura problemă cu care s-au confruntat oamenii veniți a fost faptul că în interior a fost frig, în cursul zilei de miercuri, având în vedere că până acum clădirea nu a fost încălzită, deși agentul termic este furnizat.

Din informațiile obținute până acum, se mai așteaptă și alte persoane care urmează să ajungă dinspre vamă.

CITEȘTE ȘI ... Prima pandemie de pe Planetă a avut loc în 1347 din cauza ciumei bubonice

 

Comitetul pentru Situații de Urgență a asigurat hrana oamenilor. Cei care interacționează cu persoanele băgate în carantină sunt angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, ei fiind cei care le aduc mâncarea pe care o lasă la intrarea din fiecare cameră, pentru a limita astfel contactul cu ei.

Până la ora transmiterii acestei știri, DSP Argeș nu a intrat în contact cu oamenii, urmând ca astăzi să vină reprezentanți ai instituției pentru a face testele.

De asemenea, Poliția Locală Pitești, care are sediul în zona respectivă, veghează ca oamenii să nu iasă din cămin.