Nu uitați! Miercuri vor suna sirenele!

IGSU va desfăşura, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, exerciţii pentru verificarea funcţionării mijloacelor de alarmare a populaţiei.

CITEȘTE ȘI ... Restaurant Casa Argeșeană angajează! Salariu de început - 1900 de lei


Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va efectua în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10.00 - 11.00, un exercițiu prin care vor fi acţionate sirenele de alarmare publică existente la nivel naţional.

”Rezultatele verificărilor vor fi centralizate la nivel judeţean şi vor face obiectul unor analize în comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă, în vederea îmbunătăţirii modului de alarmare a populaţiei în situaţii de protecţie civilă. Prin modul de acţionare mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spaţiul public, motiv pentru care asigurăm cetăţenii că astfel de exerciţii periodice sunt necesare şi benefice”, preciza luna trecută IGSU.

Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecţie a populaţiei şi bunurilor, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor. Cele mai des întâlnite situaţii în care este alarmată populaţia prin intermediul sirenelor electrice şi electronice au loc pe timpul inundaţiilor, când este semnalată iminenţa producerii unor viituri care ar pune în pericol viaţa oamenilor.