Nu știi ce imobil să îți alegi ? Iată o clasificare a apartamentelor 

În cazul în care ești un cetățean bucureștean și ai în plan să cumperi o locuință pe termen lung, este inevitabil să ai așteptări mari și să nu știi ce să alegi. Acest articol își stă la dispoziție cu o clasficare a apartamentelor în funcție de numărul de camere, compartimentare, gradul de finisare și confort, astfel încât să poți lua decizia corectă la procurarea unui apartament.
Pentru a vedea ofertele de pe piața imobiliară din România, accesează Flatfy.ro, motorul de căutare care cuprinde majoritatea anunțurilor cu apartamente și case de vânzare și închiriere din țară.


Motorul de căutare Flatfy este un site obiectiv, inovativ și confortabil, unde totul este organizat simplu și clar, astfel economisind clienților timpul de căutare, acesta fiind orientat spre necesitatea consumatorului. Încă un plus este faptul că motorul de căutare a imobiliarelor din România poate fi accesat atât pe computer, cât și de pe tabletă și de pe telefonul mobil. De exemplu, puteți găsi apartamente de vânzare în Constanța direct de pe telefonul dumneavoastră.

 

 

Tipuri de apartamente după numărul de camere


1. Studio
Apartamentele mici independente cuprind o singură cameră și sunt, în general, sugerate celor care locuiesc singuri sau unui cuplu tânăr.
Toate camerele specifice unui imobil sunt aici combinate într-una singură: bucătăria, sufrageria, camera de zi și dormitorul. Singura care beneficiază de izolare este baia. Studioul se deosebește de garsonieră prin simplul fapt că este mai spațios și mai confortabil. 
2. Garsonieră

Blocurile vechi sunt adesea cele care mai au în componență garsoniere. Ele sunt mai puțin potrivite noilor generații, întrucât principalul lor avantaj este prețul scăzut, și nu confortul. Din multe garsoniere există posibilitatea să lipsească elemente precum aragaz, frigider, masă de bucătărie. De asemenea, blocul sanitar poate fi pe hol, și folosit în comun cu alți vecini.
3. Camera de cămin
Conceptul de apartamente în comun este produs al epocii sovietice, prezente și astăzi ca formă de locuințe. Un apartament comunal este alcătuit din o singură cameră. Un aranjament tipic este un grup de aproximativ cinci camere-apartamente cu o bucătărie comună și baie pe nivel.
4. One-Space sau Loft
Acestea apar în America din nevoia oamenilor de a-și construe și achizșiona apartamente. Ceea ce înainte servea drept fabrică sau depozit, acum a fost reamenajat drept sapțiu de locuit. Astfel a fost creat un nou stil de viață boem și sunt aranjate într-un mod complet diferit față de cele mai multe spații de locuit urbane. Apartamentele open space sau loft au poduri foarte înalte, ferestre panoramice incluzând mai multe zone de activitate într-o singură încăpere, generând mai mult spațiu, lumină și libertate de mișcare. La designul interior fiind folosite din abundență materiale naturale: cărămidă, beton, fier etc.
5. Apartament obișnuit
O astfel de locuință se află în cadrul unui bloc și poate dispune de 1, 2, 3, 4, 5 camere. Cuprinde camere separate, fiecare cu denumirea și scopul ei: dormitorul, camera de zi/ living, bucătărie, baie, hol/antreu, balcon.

6. Penthouse
Acestea se află, în general, la etajul superior al blocurile locative. Sunt populare, dar și costisitoare, datorită caracteristicilor moderne și luxoase, a statutului oferit. Ele dispun de mult spațiu exterior, sub forma balcoanelor semi-deschise, terasei, grădinii exterioare. Înălțimea determină o priveliște spectaculoasă, iar luminozitatea este un bonus.

 


Tipuri de apartamente după compartimentare


1. Nedecomandat (de tip vagon)
Gradul de confort al unui astfel de apartament este cel mai redus. El prezintă un singur hol la intrare, iar camerele sunt înlănțuite. Lipsa unui hol mai lung, mai accesibil, duce la nevoia de a trece prin mai multe camere cu scopul de a ajunge acolo unde își dorești. 
2. Semidecomandat
Un astfel de apartament prezintă două holuri, unul la intrare, cu acces în bucătărie și living și unul care face trecerea din living către baie sau dormitor. 
3. Decomandate
Camerele sunt separate la acest tip de apartament, holul fiind polul de acces spre orice cameră. Aceste apartamente sunt cele mai solicitate, din simplul motiv că asigură intimitate. 

 


Tipuri de apartamente după gradul de finisare


1. La roșu
Se caracterizează prin apartamentul complet nefinisat, cu o ușă la intrare și geamuri termopane montate. Finisașul pereților interiori nu este executat și lipsesc instalațiile sanitare și electrice.
2. La gri
Apartartamentul semi-finisat, cu pereți exteriori, termoizolație, instalații electrice
3. La alb
Apartamentul în varianta sa albă este finisat complet: pereții sunt prelucrați cu amestec uscat, pregătiți pentru tapet sau vopsea, sunt montate și prizele și întrerupătoarele.
4. La cheie
Este apartamentul dotat cu tot ce este nevoie: instalații, mobilă, tehnică de uz casnic. Complet finisat.

 


Tipuri de apartamente după gradul de confort


Gradul de confort al apartamentelor este stabilit de suprafața utilă a acestuia. Acestea pot fi de categoria lux, confort 1, 2 sau 3.
1. Confort clasa Lux
În descrierea apartamentelor, se mai folosește și termenul de “confort sporit”. Acest termen ne spune că apartamentul respectiv deține câțiva metri pătrați în plus, este decomandat, dispune de 2 blocuri sanitare, unul sau două balcoane.
2. Confort clasa 1
Un astfel de apartament este complet decomandat. De asemenea, suprafața unui astfel de apartament este mare: peste 30 m2 pentru o garsonieră, și peste 80 m2 utili pentru o locuință cu 4 camere. Bucătăria trebuie sa aibă minim 8 m2, blocul sanitar poate fi separat, iar apartamentul trebuie sa dețină neapărat și un balcon.
3. Confort clasa 2
Aceste apartamente sunt, de obicei, semi-decomandate. Ce ține de suprafață, garsonierele au cam 25 m2, iar suprafața apartamentelor cu 4 camere începe de la 58 m2. De asemenea, bucătăria este mică și există un singur balcon.
4. Confort clasa 3
Apartamentele de acest tip cuprind 3 camere, pe maximum 40-50 de m2. Au în componență o singură baie, indiferent de numărul camerelor, nu există balcon și nici holuri, așadar trecerea este făcută dintr-o cameră în alta. 

 


Vrei să știi ultimele noutăți despre imobiliarele din țară ? Korter.ro este un motor de căutare a imobiliarelor noi, o alegere confortabilă de găsire a complexelor rezidențiale din România.