NU scăpăm de ploile torențiale: Cod portocaliu și galben în Argeș

Până pe 4 iunie 2019 la, ora 10:00 vor fi manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...50 l/mp.

 De astăzi, în intervalul 14:00 - 21:00,  în zonele montane și submontane, precum și în extremitatea de sud a țării  vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 30...40 l/mp. Iar de la ora 21:00 până mâine la ora 12:00, meteorologii au emis cod portocaliu de ploi abundente și instabilitate atmosferică accentuată:
”În județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, precum și în zona montană și submontană a județelor Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău și Vrancea va ploua abundent, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50...70 l/mp. Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.”

Specialiștii avertizează că un ciclon va traversa România, provocând fenomene meteo periculoase. România este traversată de un nucleu ciclonic ce se rotește asemenea unei turbine. Vom avea parte de ploi cu caracter torențial, însoțite de vijelii, descărcări electrice și, pe alocuri, căderi de grindină.