Nu ratați festivalul cu specific roman ”Sigiliul Romei în Argeș”

Consiliul Județean Argeș, organizează sâmbătă, 24 august 2019, în incinta castrului roman Câmpulung - Jidova, cea de-a cincea ediție a festivalului cu specific  roman  „Sigiliul  Romei în Argeş”.  

Evenimentul are menirea de a face o incursiune în istorie şi de a captiva publicul cu numeroase surprize şi reprezentaţii, prin intermediul cărora turiştii vor avea posibilitatea de a întelege culturile romană şi dacică, precum și importanța castrului Jidova în sistemul de fortificaţii de pe Limesul Transalutan.

Pe durata festivalului cu specific roman „Sigiliul Romei în Argeş” sunt prevazute urmatoarele activităţii:

-    Expoziții de arme, podoabe și tinute vestimentare antice;

-    Ateliere de tras cu arcul,  jocuri antice și de jocuri interactive;

-    Spectacole tematice 

-    Spectacole cu foc; 

-    Spectacole cascadorie 

-    Spectacol instrumental 

-    Spectacol pentru copii 

-    Proiectie film documentar Jidova

 


Evenimentul este organizat în cadrul sustenabilităţi proiectului Castrul Câmpulung Jidova – un simbol al Romei la graniţa dintre imperiu şi lumea  barbară”, Cod SMIS 25307. Proiectul a fost finanţat în cadrul Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 “Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, Domeniul major de intervenţie 5.3. “Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică.