Nu ratați! Acțiune de ecologizare în Argeș

Sâmbătă în toată țara sunt așteptați 1.000.000 de români în cadrul proiectului „Let’s do it Romania”, care este o acțiune de voluntariat ce își propune să atragă cât mai mulți cetățeni să participe la o acțiune de ecologizare. Universitatea din Pitești este direct implicată în această acțiune, alături de primărie, Inspectoratul Județean Argeș, Jandarmeria Argeș, Garda de mediu și alte instituții ale județului. 


Vicele Sorin Apostoliceanu atrage atenția: „În Pitești, din păcate, avem ceva probleme cu menținerea curățeniei, și mai ales la ghenele de gunoi. Suntem nevoiți să luăm măsuri extreme. Am achiziționat și vom monta în octombrie 150 de camere de luat vederi care vor monitoriza în principal ghenele de gunoi”.
Acesta mai trasmite că primăria este deschisă în privința proiectelor, în special cele pentru protecția mediului.


ISJ Argeș anunță că elevii sunt dornici de astfel de acțiuni, aceștia exprimându-și nerăbdarea cu ajutorul profesorilor care sună și se interesează de acest proiect. De asemenea, jandarmeria va avea 25 de cadre care vor ajuta la strângerea gunoilui din județ. 
Astfel, pe data de 15 septembrie sunt așteptați peste 10.000 de voluntari în Argeș. Pentru aceștia s-au dispus 12.000 de saci de deșeuri și mănuși precum și 12.000 de surprize.