Nu e păcăleală! Servicii GRATUITE pentru toți românii, începând cu 1 aprilie

Veste bună pentru români! Pentru anul curent și anul viitor, românii asigurați, dar și cei neasigurați în sistemul public de sănătate vor beneficia de servicii dentare decontate de casele de sănătate, potrivit unui act normativ care a fost recent publicat în Monitorul Oficial.

Lista serviciilor va fi mai lungă pentru cei asigurați în sistemul de sănătate decât pentru cei neasigurați. 

Potrivit avocat.net, adulții vor putea merge la consultație gratuită o dată pe an, în timp ce copiii o vor putea face chiar de două ori. Pentru persoanele asigurate vor exista trei posibilități de decontare de către casă:

- decontarea pentru copii, unde vorbim de acoperirea integrală a tarifelor
- decontarea pentru adulți (peste 18 ani), unde vorbim fie de acoperirea integrală a tarifelor, fie de reduceri de 60%;
- un al treilea tip de decontare, pentru beneficiarii unor legi speciale, unde acoperirea este, de asemenea, integrală.

Pentru decontarea integrală sau de 60% din tarif sunt prevăzute următoarele tratamente: tratamentul cariei simple, obturaţia dintelui după tratamentul  afecţiunilor pulpare sau al gangrenei, pansamentele calmante, extracția dinților cu anestezie, diverse proteze, aparate și dispozitive utilizate în tratamentul malformațiilor congenitale, reparații și reconstrucții.

În cazul persoanelor neasigurate, acestea pot beneficia de următoarele servicii gratuite:  pansamente calmante/drenaj endodontic, tratamentul afecțiunilor parodonțiului cu anestezie, chiuretaj alveolar şi tratamentul hemoragiei, reducerea luxaţiei articulaţiei temporo-mandibulare, reparația și rebazarea protezelor și reparațiile aparatelor ortodontice.

 

 

 

Sursa: avocat.net