Nu ai permis? Iată ce poți conduce pe drumurile publice FĂRĂ GRIJI!

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis miercuri dezlegarea unor chestiuni de drept în cazul conducerii pe drumurile publice.
Astfel, un complet de magistrați au precizat că un tractor agricol sau forestier neînmatriculat/neînregistrat poate fi condus pe drumurile publice de o persoană fără a deține permis de conducere.
Acest lucrul nu reprezintă o infracțiune, deoareceun tractor nu este asimilat autovehiculului.

CITEȘTE ȘI ... ÎN ARGEȘ! Zeci de firme luate cu asalt de polițiști! Ce au descoperit?

Magistrații de la Curtea de Apel Timișoara au solicitat instanței supreme pronunțarea unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea chestiunii de drept cu următorul enunț: „în ce măsură tractorul agricol sau forestier condus pe drumurile publice devine asimilat autovehiculului, iar conducerea pe drumurile publice a unui tractor agricol sau forestier neînregistrat, potrivit legii, sau de către o persoană care nu posedă permis de conducere întrunește condițiile de tipicitate a infracțiunilor prevăzute de art.334 alin. 1 din Codul penal, respectiv art. 335 alin.1 din Codul penal”.

ÎCCJ a admis sesizarea și a decis că nu constituie infracțiune conducerea pe drumurile publice a unui tractor agricol sau forestier neînmatriculat/neînregistrat sau de către o persoană care nu posedă permis de conducere.