Nu a respectat măsura izolării! Piteștean amendat cu 5000 de lei

Nu a respectat măsura izolării! Piteștean amendat cu 5000 de lei


Amenzile continuă să curgă în rândul celor care nu respectă măsurile luate de autorități cu scopul prevenirii răspândirii coronavirusului. Este și cazul unei persoane din Pitești care nu a respectat măsura izolării la domiciliu și s-a ales cu o amendă usturătore de 5000 de lei. Mai mult, persoana respectivă a fost plasată în carantină, potrivit prevederilor legale în cazul celor care nu respectă izolarea.

De asemenea, potrivit oamenilor legii, a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de comunicare de informații false.

În total, în județul Argeș au fost aplicate 241 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 430.000 de lei, pentru persoanele care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației.

„Precizăm că, în privința sancțiunilor modificate ale OUG 1/1999, prevederile devin aplicabile începând cu data de 03 aprilie 2020, iar prevederile referitoare la posibilitatea de aplicare a jumătate din amenda aplicată sunt deja valabile. Până în prezent,  cetăţenii care erau sancţionaţi pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, cum ar fi lipsa declaraţiei pe propria răspundere la deplasările în afara locuinţei, plăteau în termen de 15 zile jumătate din minimul legal, adică 50 de lei. Din 3 aprilie amenzile vor fi cuprinse între 2000 şi 20.000 de lei, iar cei sancţionaţi vor putea plăti în termen de 15 zile jumătate din cuantumul amenzii aplicate”, transmite într-o informare de presă Instituția Prefectului Argeș.