Noua Piată a Primariei! Singurul obiectiv terminat: toaleta

Data de 20 februarie era oferită ca termen sigur pentru încheierea lucrărilor la Piaţa Primăriei din Piteşti. După vizita în teren, am constatat că singurul obiectiv finalizat este toaleta, care are şi lift de acces pentru persoanele cu handicap locomotor. Chiar se cerea o asemenea facilitate în centrul municipiului, toaleta publică fiind dotată cu elemente sanitare din inox pentru a rezista utilizărilor intense şi tentativelor de distrugere. Cât despre zona pietonală, primarul Cristian Gentea a declarat că s-a implicat constructorul, iar pentru a accelera activitatea muncitorilor a montat şi corturi să se poată lucra, dacă sunt condiţii meteo nefavorabile. În prezent, granitul montat deja în piaţă este acoperit de un strat de nisip, pus pentru a intra în rosturi. Acesta se tasează, iar pe deasupra vine un alt tip de nisip care va împiedica infiltrarea apei, după cum a mai povestit edilul.

CITEȘTE ȘI ... (video) Animalele sunt o binecuvântare! O pisică - paznicul de încredere al unui bebeluș!


 Primarul a cerut reaşezarea pieselor de granit montate strâmb


Cristian Gentea s-a arătat nemulţumit încă de la început de varianta de design aleasă de conducerea anterioară a Primăriei, însă nu a mai putut schimba nimic legat de proiect. Acolo însă unde i s-a părut că piesele de granit sunt aşezate strâmb, a cerut să se intervină.

„Ce nu mi-a convenit am semnalat şi muncitorii au scos şi au montat din nou”, a declarat Cristian Gentea.

CITEȘTE ȘI ... ATENȚIE, ȘOFERI! INTERZIS TIR-urilor pe Pitești - Sibiu!


 Granitul a fost adus din China şi din India, singurele cariere unde se găseau culorile cerute în proiect


Valentin Grigorescu, reprezentantul firmei care execută lucrarea, Tehno Fluid, a garantat că se va respecta termenul de 20 februarie, chiar dacă, din cauza temperaturilor foarte scăzute, vor fi nevoiţi să mai reducă ritmul de lucru. Referitor la soluţia aleasă pentru pavare, acesta a explicat că bucăţile de granit sunt suficient de groase pentru a nu se mai rupe, aşa cum s-a înâmplat anterior.

„Aici s-a solicitat granit. Eu respect proiectul pus la dispoziţie, la fel şi coloritul, şi modelul. Sunt 130.000 de bucăţi de granit care trebuie montate şi am respectat totul, bucată cu bucată. Problemele care au fost înainte nu vor mai exista. Anterior, plăcile de granit aveau până în 2 cm, cu dimensiuni de 60 pe 60 cm. La prima maşină de tonaj mare care a intrat aici, au şi plesnit, s-au făcut bucăţi. Piesele de granit au 6 cm, sunt tăiate în carieră, la comandă, pentru că nu există aşa ceva în stocuri, şi sunt aşezate pe strat suport de beton rutier. Granitul este importat din India (roşu) şi două culori din China, pentru că nu existau în alte cariere aceste culori. Am cumpărat materiale de calitate, ca să ne asigurăm că respectăm cerinţele.”, a declarat Valentin Grigorescu, Tehno Fluid. 

 

Preluare: saptamanalul ancheta