Noua generație ține mai puțin la ierarhie și pune un preț mai mare pe creativitate, pe schimbare

Noua generație de succes a Argeșului

 

Nume: Diana-Elena Eftene
Vârsta: 30 de ani
Ocupație: director AFIR Argeș
Studii (universitare): Facultatea de Științe Politice – Universitatea din București; Facultatea de Drept; 
Postuniversitar: masterat Științe Penale – Academia de Poliție
Inițiere în managementul administrației publice locale – ASE București
Pasiuni: călătoriile, literatura, fotografia, gătitul. 

----------------------------------------------------------------

 

Expusă la rândul său provocărilor, Diana Eftene este de părere că, pentru noua generație, crearea unui mediu motivant de lucru este un aspect foarte important.

„Dacă ne raportăm mai ales la tineri, în general, cred că s-a schimbat destul de mult viziunea în ceea ce privește desfășurarea activității, precum și relațiile de muncă. Prin urmare, nu își mai doresc o lume monotonă a angajaților care fac în mod repetitiv aceeași activitate, cu un șef permanent lângă ei care să le spună încontinuu ce au de făcut, ci preferă un feedback periodic, care să valideze dacă sunt sau nu în direcția bună. Unitatea de măsură nu mai este ora de muncă, ci energia necesară pentru a duce treaba la bun sfârșit, pentru a contribui la succesul echipei și al instituției sau companiei. Însă, spre deosebire de mediul privat, unde programul poate fi modificat frecvent, în funcție de cerințe, în ceea ce privește mediul public nu putem discuta despre un program flexibil. Generația nouă de manageri trebuie să caute soluții prin care să îi stimuleze pe angajați, să-i implice în activități și proiecte cât mai diverse și să fie deschiși la ideile și propunerile venite din partea acestora. Consider că munca de echipă și comunicarea eficientă sunt aspecte esențiale prin care se asigură dezvoltarea și progresul.”

 


Vremurile actuale vin cu un set de avantaje.

„Tehnica modernă este, fără doar și poate, un plus care ne ajută foarte mult. După părerea mea, reprezintă una dintre deosebirile esențiale dintre generații și, în același timp, un mare avantaj. Dacă ne raportăm la valori, cred că noua generație ține mai puțin la ierarhie și pune un preț mai mare pe creativitate, pe schimbare, pe inovație, pe relațiile interumane. Tinerii sunt mai toleranți, mai empirici și pun preț mai mult pe obiectivitate.”, îşi caracterizează Diana Eftene colegii de generaţie. 


Ultimul an a fost unul dificil, dar din care se pot extrage şi părţi bune.

„Cred că am avut multe lecții de învățat, că am ieșit mai puternici din aceste încercări și cred că este nevoie să adoptăm o nouă atitudine față de viitor și să devenim conștienți că nu intervenția post-factum, ci acțiunea preventivă poate să ofere o bază mai bună și siguranță pentru comunitate. După cum vedem, unul dintre cele mai afectate segmente este, din păcate, sistemul de educație, iar din acest punct pleacă totul când ne raportăm la viitor. Fac parte dintre cei care cred că educația are nevoie de o reformă, însă nu radicală, pentru că avem exemple de oameni excepţionali formaţi de şcoala românească.”

 


În domeniul de activitate pe care îl reprezintă, şi-a stabilit deja priorităţile anului în curs.

„Instituția noastră a răspuns la această perioadă plină de provocări – cu flexibilitate, rezistență și curaj. În continuare, îmi doresc să realizăm o informare și o îndrumare corectă și amplă a tuturor beneficiarilor PNDR, dar și a potențialilor beneficiari, pentru a avea cât mai multe proiecte de succes. Interesul este în creștere, iar un beneficiar de fonduri europene trebuie să plece întotdeauna de la nevoia pe care o are și nu de la modul în care se lansează o sesiune de apeluri.”, ne-a explicat Diana Eftene.