Nou! Putem plăti cu cardul în autobuzele Publitrans!

Veste mare pentru piteșteni! Se introduce o nouă metodă de plată electronică pentru achitarea călătoriei pe bază de bilet, și anume cea cu cardul. Mai exact, călătorii vor putea plăti călătoria direct în autobuze, prin carduri bancare cu tehnologie contactless, emise oriunde în lume sub sigla Mastercard sau Visa, indiferent de banca emitentă a cardului.

Se vor monta câte două echipamente electronice de tip POS pe fiecare autobuz. La acest moment, există deja 6 autobuze, din cele 86 existente în parcul auto al societății, în care există posibilitatea plății cu cardul. În următoarea perioadă, sistemul va fi implementat și pe celelalte autobuze, urmând ca până la 1 iunie procesul să se finalizeze.

Nu va fi perceput niciun comision la tranzacție, urmând să fie comercializate doar bilete cu o călătorie, în valoare de 2,00 lei. Călătorii trebuie să știe că valabilitatea unui bilet este de 45 de minute de la momentul eliberării, corespunzător unui timp egal cu al celei mai lungi călătorii Arpechim – Bascov, numai în mijlocul de transport unde a fost realizată tranzacţia.

”INSTRUCŢIUNI DE UTILIZARE
- Se apropie cardul bancar contactless de aparat (POS).
- După aprobarea plăţii, care durează doar câteva secunde, dispozitivul eliberează o chitanţă pe care sunt imprimate toate datele necesare utilizării acesteia ca bilet de călătorie.
- Pe chitanţă se tipăreşte: denumirea operatorului de transport, numărul de autobuz, data, ora, minutul şi secunda emiterii, tipul cardului utilizat, iar în partea de jos un cod QR. Acest cod QR poate fi scanat prin intermediul unui smartphone, cu ajutorul unei aplicații specializate pentru scanarea unor astfel de coduri. 
- Acest cod, odată scanat, vă va trimite către site-ul societăţii www.publitrans2000.ro, la secţiunea “Harta trasee şi orare staţii”, unde se poate accesa atât traseul, cât și orarul oricărei linii de transport. Beneficiul scanării acestui cod constă în faptul că se pot obţine informaţii din timp pentru planificarea călătoriei”
, a transmis Primăria Municipiului Pitești.

Noua metodă de plată a fost pusă la dispoziție de S.C. PUBLITRANS 2000 S.A, în colaborare cu Banca Comercială Română (BCR). Sistemul a mai fost implementat şi în alte oraşe din ţară, Piteştiul fiind al şaptelea oraş.