Nou! Prin programul Rabla se vor cumpăra și motociclete


Noutăți în programul Rabla! Marți, ministerul Mediului a anuțat o serie de schimbări, una dintre acestea fiind posibilitatea achiziționării de motociclete prin acest program.

Prin urmare, persoanele care au motociclete vechi și vor dori să le schimbe cu modele noi, vor beneficia de la statul român de o primă de casare în valoare de 3500 de lei.

CITEȘTE ȘI ... S-a votat! Valoarea tichetelor de masă - majorată la 20 de lei

 

De asemenea, ministrul a specificat că prima de casare, în valoare de 3.500 de lei, din programul Rabla Clasic, poate să crească cu încă 1.000 de lei dacă mașina nou cumpărată se înscrie în pragul de emisii de 96gCO2.

„Am introdus un ecobonus nou, valoarea lui este tot de 1.000 de lei, adăugat la prima de casare. Acesta se poate cumula cu prima de casare dacă mașina nouă are sistem GPL, mult mai puțin poluant. Am decis inclusiv creșterea ecobonusului pentru mașinile hibride convenționale, care nu se încarcă la priză, de la 1.700 la 2.500 de lei. Suma maximă care poate fi decontată prin Rabla Clasic poate ajunge la 2.000 de euro”, a spus ministrul Meidului, Costel Alexe.

„Anul acesta avem cel mai mare buget de când există acest program: 140 de milioane de lei, creștere de la 95 de milioane de lei. Vrem cât mai mai multe mașini electrice în traficul urban din țară”, a completat ministrul Mediului.