NOU! PRIME URIAȘE PENTRU ȘOMERII CARE VOR SĂ SE ANGAJEZE!

NOU! PRIME URIAȘE PENTRU ȘOMERII CARE VOR SĂ SE ANGAJEZE! Vezi câți bani primește un șomer care se angajează!

Statul oferă 15.500 de lei, începând de ieri, șomerilor care își găsesc de lucru la peste 50 de kilometri de casă. Ei trebuie să semneze un contract, pe cel puțin un an, și să se mute acolo împreună cu familia.

Până la 1.100 de lei vor primi și cei care fac naveta, iar câteva beneficii au și firmele care angajează persoane cu o situație grea. 

Șomerii înregistrați, care au stat cel puțin un an acasă, primesc de la stat o primă de activare de 500 de lei, dacă semnează un contract de muncă pentru măcar 3 luni de zile.

Cea mai valoroasă rămâne însă prima de instalare: 15.500 de lei. O va încasa un șomer care se mută cu tot cu familie la peste 50 de kilometri de casă.

Șomerii care se mută fără rude, încasează și ei 12.500 de lei. Aceeași sumă o vor primi și românii din străinătate, care se întorc să lucreze în țară.

De menționat este că banii vor intra în două rate, una la început și a doua după un an de muncă.

Cei care iși găsesc de lucru pe distanțe între 15 și 50 de kilometri depărtare de domiciliu primesc de la stat timp de un an, o subvenție de 0,5 lei pe kilometru, adică maximum 1.100 de lei lunar.

Subvenții primesc și firmele care angajează tineri absolvenți, șomeri de peste 45 de ani, șomeri de lungă durată și unici susținători în familii cu un singur părinte.

Ordonanța care prevede toate aceste prime a intrat deja în vigoare, dar normele ei de aplicare nu au fost încă publicate în Monitorul Oficial, așa că deocamdată legea este valabilă doar pe hârtie.

sursa: știrileprotv.ro