NOU! Încă o firmă de asigurări RCA vine în România

După ce în luna februarie, firma bulgărească DallBogg și-a anunțat intrarea pe piața românească de asigurări, Autoritatea de Supravechere Financiară (ASF) a răspuns afirmativ și Băncii Centrale a Irlandei cu privire la solicitarea depusă de o firmă irlandeză de asigurări. Este vorba despre compania Euro Insurance DAC, subsidiară a grupului irlandez LeasePlan Corporation.

Numărul asigurătorilor activi pe piața RCA va ajunge la nouă, după ce Carpatica a intrat în faliment în luna iulie 2016: „Euro Insurance DAC poate oferi servicii pentru clasa X (RCA), începând cu data de 3 martie 2017, cu condiţia respectării prevederilor legislaţiei specifice referitoare la asigurările de răspundere civilă auto obligatorii”, se arată în comunicat.

Grupul irlandez LeasePlan Corporation este activ în 23 de ţări şi oferă asigurări de răspundere civilă auto obligatorii (RCA) pentru flota LeasePlan, companie de leasing operaţional membră a grupului irlandez, dar şi pentru alte flote mari. LeasePlan Insurance se supune reglementărilor Băncii Centrale a Irlandei.