Notele la Bacalaureat şi alte examene naţionale nu vor mai fi publice.

Noua regulă a Ministerului Educaţiei prevede ca notele de la Bac să nu mai fie afişate la liber, pe Internet, astfel încât oricine să le poată vedea. 

CITEȘTE ȘI ... (video) Accident cu 9 români morți în Ungaria! Șoferul făcea live pe Facebook

În curând, mediile la Bacalaureat şi celelalte examene naţionale vor fi cunoscute doar de candidaţi şi de familiile lor. Noua regulă vine odată cu prevederile ce privesc datele cu caracter personal. Chiar de vineri intră în vigoare aceste norme care ating şi sistemul de educaţie din România. Va dispărea celebrul avizier din curtea şcolii, unde erau afişate notele pentru fiecare elev în parte, după examenul de Bacalaureat şi nici pe edu.ro nu vor mai fi publice. Notele vor rămâne la dispoziţia elevului şi a  familiei, dar printr-un sistem în care doar ei îşi pot verifica rezulatele. 
Foarte probabil însă, această regulă nu va putea fi aplicată şi când vor fi afişate rezultatele la Bacalaureat 2018 , din cauza timpului foarte scurt.

CITEȘTE ȘI ... Târgul Săptămânal va deveni cimitir de fiare vechi

Ministerul Educaţiei lucrează însă la acest sistem, pentru a fi implementat cât mai curând. Foarte posibil, va fi valabil la următoarea sesiune. Şi firmele din România care operează date cu caracter personal se supun aceloraşi reguli. Vor trebui să angajeze un om care să supravegheze aceste date, iar în caz contrar ar putea fi aemndate cu până la 4 procente din cifra lor de afaceri.

Sursa: observator.tv