Noi proteste împotriva restricțiilor! Oamenii au ieşit în stradă, pentru a patra zi la rând


Update, 31 martie, ora 22:30:

La această oră, în capitală, sute de protestatari au ajuns în Piața Victoriei. În fața sediului Guvernului s-au întâlnit cu un grup mai mic de demonstranți.
Oamenii strigă: „Jos Guvernul” și „Vrem anchetă națională pentru starea ilegală”. În Piața Victoriei sunt prezente mai multe echipaje ale Jandarmeriei.


România a depășit două milioane de persoane vaccinate împotriva COVID-19, la 3 luni de la debutul campaniei de vaccinare. Dar, în același timp, a fost înregistrat un nou record de pacienți în stare gravă, internați la ATI: 1.412. În spitale se duce bătălie după bătălie cu noul coronavirus. În țară însă, unii oameni, nemulțumiți de măsurile restrictive, protestează.

Oamenii au ieşit în stradă, pentru a patra zi la rând, în Bucureşti, Cluj Napoca, Oradea şi Constanţa dar și la Pitești și în alte orașe din țară, pentru a protesta faţă de noile restricţi dispuse de autorităţi la nivel naţional în contextul pandemiei de COVID-19.

Câteva zeci de persoane au ieșit în stradă și la Pitești dar numărul lor este mai mic față de serile trecute.

Majoritatea protestărilor nu au mască de protecție şi nu păstrează distanțarea fizică. Manifestanții scandează împotriva autorităților, flutură steaguri tricolore şi fac zgomot cu vuvuzelele. 

"Nu staţi la balcoane, că muriţi de foame!", "Libertate!", "Demisia", au strigat oamenii pe stradă, una dintre principalele revendicări fiind demisia Executivului.