Noi proiecte aprobate în Valea Iașului

Noi proiecte în comuna argeșeană Valea Iașului. Printre acestea se numără acordul pentru concesionarea Cabanei Nuculeţ şi a terenului aferent, dar și pentru închirierea unor săli de clasă din incinta Şcolii Primare Mustăţeşti. În cazul deciziei școlii din Mustățești, s-a luat în calcul această variantă, deoarece anul acesta unitatea de învățământ nu mai are elevi, iar în spațiul respectiv ar urma să funcţioneze un cabinet psihologic pentru persoane cu dizabilităţi şi cele două cabinete medicale aflate în prezent în incinta Căminului Cultural Cerbureni.

Potrivit edilului Nicolae Barbu, activitatea școlară este momentan suspendată din cauza lipsei elevilor, dar unitatea n-a fost scoasă din circuitul educaţional şi se vor cere aprobări de la ISJ şi Ministerul Educaţiei pentru folosirea acelor spaţii.

Totodată, s-a aprobat marcarea a 50 mc material lemnos pentru asigurarea combustibilului solid destinat încălzirii instituţiilor publice. 

Mai mult, în curând va exista în comună un program de consiliere psihologică la nivelul comunei Valea Iaşului, susţinut de către o educatoare care va desfăşura activitatea în mod voluntar în folosul mamelor, al copiilor şi al altor localnici care au nevoie de sprijin.