Noi nu prea stăm cu mâna întinsă – avem șansa de a ne dezvolta comunitatea!

Noua generație de succes a Argeșului

 

Numele: Ionel Moloiu
Vârsta: 40 de ani 
Ocupația: primarul comunei Hârsești (al treilea mandat)
Studii: Facultatea de Educație Fizică și Sport, Universitatea din Pitești
Pasiuni: administrație publică, agricultură,  geografie, sport (schi, înot), drumeții.

----------------------------------------------------------------
              

Exponent al noii generații de primari, Ionel Moloiu consideră că marile avantaje ale tinerilor implicați în funcții de răspundere le reprezintă puterea de muncă, energia, viziunea modernă, dar și accesul la informație, cunoaștere și dezvoltare prin tehnologie.

„Noi, cei tineri, nu prea stăm cu mâna întinsă așteptând să ne pice de la județ sau de la guvern, ci avem determinarea de a accesa proiecte europene, având capacitatea de a înțelege că - acționând acum – avem șansa de a ne dezvolta comunitatea.”, declară domnia sa. În ciuda vremurilor atipice și grele traversate, tânărul primar tratează această experiență cu optimism și cu speranța că va scoate ce este mai bun din fiecare: „Ar trebui să ieșim căliți și înțelepți din această perioadă istorică în care ne-am redescoperit, dar și prioritățile: mai multă grijă pentru semenii noștri, mai multă atenție la sănătate, la igienă, la stilul de viață, dar și multă răbdare și toleranță. Iar credința în Dumnezeu, încrederea în noi înșine, speranța că omenia și solidaritatea nu au pierit ar trebui, dimpotrivă, să ne țină sus inimile!”


La capitolul provocărilor momentului, Ionel Moloiu pune pe primul plan dorința de a face Hârseștiul, dintr-o comună îmbătrânită, o localitate vie, activă și atractivă.

„Ca primar tânăr, nu vreau să las localitatea să se piardă! Ne aflăm la mai puțin de 50 de km de Pitești și putem deveni o opţiune serioasă pentru cei care îşi caută un loc să se aşeze sau pentru investitori. Având un buget local sărac, m-am zbătut să aduc bani europeni, să finalizăm toate investițiile în utilități, astfel încât potențialii investitori să fie atrași de condițiile oferite. Am observat, în ultimii ani, că mulți tineri s-au întors în sat, și-au ridicat gospodării, mulțumiți fiind de condițiile din comună, iar Hârseștiul își schimbă fața, se dezvoltă, este mai viu! O altă provocare o reprezintă mentalitatea, nerăbdarea oamenilor care vor totul, repede, pe loc. Și eu, ca primar, aș vrea să se facă de îndată, dar sunt restricționat de proceduri, de birocrație, de etape și de termene impuse de lege. În plus, sunt un primar PSD căruia, de mai bine de un an, guvernele de dreapta îi blochează dezvoltarea localității. E greu să explici oamenilor că tu ai câștigat banii pentru asfaltarea uliței lor, dar te ține pe loc guvernul care nu are aceeași culoare politică. Iau și aceste dificultăți ca pe o provocare și voi demonstra că nimeni nu ne poate lua ce am obținut prin muncă, efort, străduință și ambiție.”

Pentru anul 2021, primarul își propune să bifeze o parte dintre obiectivele angajate: finalizarea lucrărilor interioare și dotarea sălii de sport; reabilitaterea Grădiniței Nr. 2 cu Program Normal; implementarea proiectului „Sistem inteligent de iluminat publicˮ, demararea lucrărilor de canalizare și asfaltare în cadrul proiectelor câștigate în anul 2019, modernizându-se și străzile rămase neprinse în proiectul anterior.