Noi măsuri de relaxare pregătite pentru români începând cu 1 iunie! | Sursa Ta

Noi măsuri de relaxare sunt pregătite pentru români începând cu data de 1 iunie. Premierul Florin Cîţu a anunțat că urmează noi relaxări chiar dacă nu se va atinge ţinta de 5 milioane de persoane vaccinate până în prima zi de vară.

Florin Cîţu a precizat că până acum campania de vaccinare merge foarte bine și speră ca aceasta să fie accelerată pentru a reveni cât mai repede la normalitate. Deşi este posibil să nu se atingă borna de 5 milioane de persoane imunizate împotriva covid până la 1 iunie, premierul României a anunțat că vor fi noi masuri de relaxare începând cu această dată.

”Până acum arată foarte bine campania de vaccinare. Vedeţi azi avem un progres – am eliminat obligativatea purtării măştii în spaţii deschise, în spaţii aglomerate, tocmai pentru că am avut o campanie bună. Cu cât accelerăm campania de vaccinare, e singura soluţie pentru a scăpa de pandemie, cu atât putem să luăm mai repede măsuri de relaxare. Noi facem totul pentru a atinge aceste cifre şi cu cât suntem mai aproape de 30%, atât înseamnă 5 milioane persoane vaccinate, cu atât pandemia este lăsată în urmă“, a declarat premierul.

Premierul spune că România merge într-o direcţie bună în ceea ce priveşte vaccinarea anti-covid şi speră să revină cât mai repede la o viaţă normală.

„Vom vedea la 1 iunie. Săptămâna viitoare vom prezenta măsurile cu care vom intra de la 1 iunie. Vom avea mai multe date şi le vom prezenta pe cele pe care le vom lua de la 1 iunie, dar hotărârea CNSU aprobată săptămâna trecută arată clar direcţia în care mergem. Dacă avem elemente care să ne permită să venim şi cu alte relaxări, le vom face. Nu vom renunţa la nimic. Pornim de acolo şi eu mă uit doar la partea mai bună, ce să adăugăm la hotărârea CNSU, nu să mai scoatem de acolo. România merge într-o direcţie şi nu se poate întâmpla altceva”, a  mai precizat Florin Cîţu.

Ce măsuri de relaxare ar urma să intre în vigoare de la 1 iunie

De la 1 iunie, românii ar putea avea parte de noi relaxări, așa cum a anunțat premierul Cîţu. Astfel că începând cu aceasta dată nunțile, botezurile, mesele festive se vor putea organiza la exterior cu maximum 70 de persoane, iar în interior cu maximum 50 de persoane. Există însă și excepții. Dacă organizatorul evenimentului garantează că toate persoanele sunt vaccinate se renunță la restricționarea numărului de participanți. Aceleași reguli sunt impuse și în sălile de sport. Până în prezent au fost vaccinați anti-covid 4.086.224 de români. Pentru a se atinge ţinta de 5 milioane persoane imunizate trebuie să se imunizeze zilnic 91.377.

„Campania de vaccinare are un scop clar – să scăpăm de pandemie. Avem aceste borne, ţinte tocmai pentru a da predictibilitate campaniei de vaccinare. Vrem să luăm aceste măsuri de la 1 iunie. Am luat deja măsuri tocmai pentru că a mers mai bine decât ne aşteptam campania. Una dintre el e azi în care toţi membrii Guvernului au ieşit să susţînă campania de vaccinare. Vom avea acţiuni şi săptămâna viitoare. Eu sunt sigur că vor ieşi toţi miniştrii până la finalul zilei”, a anunţat Florin Cîţu.

Sursa: impact.ro