Noi limitatoare de viteză pe străzile Piteştiului

Primăria Piteşti a declarat război vitezomanilor. Decizia municipalităţii de a monta limitatoare pe anumite artere din Piteşti a stârnit controverse în rândul șoferilor, care sunt nemulțumiți că trebuie să reducă viteza pentru a nu zbura cu maşinile.

Acţiunea primăriei îi deranjează însă cel mai mult pe amatorii de liniuţe, în condiţiile în care primarul Cornel Ionică pare decis să amplaseze astfel de obstacole şi pe alte bulevarde folosite de piloţii de ocazie ca teren de curse:

„Sunt tot felul de aiuriți care fac pariuri și curse la 1 și la 2 dimineața prin oraş. Datele mi-au fost furnizate de polițiștii de la Brigada Rutieră, dar și de cei de la Poliția Locală. Am pus limitatoare de viteză pe Calea Drăgășani și mai avem în vedere pe Gheorghe Șincai, dar și la ieșirea din Pitești înspre Curtea de Argeș”, a declarat primarul Piteștiului, Cornel Ionică.

Contestatarii limitatoarelor de viteză au venit cu ideea că acestea ar îngreuna circulaţia salvărilor, atunci când acestea merg la intervenţii de urgenţă, însă directorul Serviciului de Ambulanţă Argeş, Marian Hiru, spune că sunt simple speculaţii:

„Când limitatoarele de viteză au fost ridicate, s-a luat legătura cu noi şi am fost consultaţi. Limitatoarele sunt realizate într-o manieră care nu ne deranjează pentru că maşinile au perne de aer și sistem vacuum. Gândiți-vă că ne descurcăm și pe coclauri, darămite prin oraș”. 

Sursa:saptamanalul ancheta