Noi informații despre lansarea unei mașini electrice sub marca Dacia

Modelul electric Renault City K-ZE va fi lansat din 2021 pe continentul european sub marca Dacia, informează site-ul automobile-propre.com, citat de Mediafax.

Mașina este disponibilă în prezent în China, în gama Renault. Cu toate acestea, City K-ZE, o versiune electrică a Kwid, a fost confirmată pentru Europa încă din octombrie.

În publicația germană AutomobilWoche, directorul de vânzări al grupului Renault a explicat alegerea mărcii. „Reglementările stricte privind CO2 care vin în 2020 reprezintă o provocare mare pentru noi”, spune Olivier Murguet.

Actualele Sandero, Logan și Duster sunt vândute cu motoare care produc CO2, așa că modelul K-ZE va purta sigla Dacia. „Dar nu cred că numele va rămâne așa în Europa”, spune Murguet.


Vândută în China cu mai puțin de 8.000 de euro, Dacia K-ZE ar trebui să fie disponibilă în jur de 15.000 euro fără bonus în Europa, pentru că va avea un nivel mai mare de securitate, elemente de stil probabil revizuite și echipare mai bună. În ciuda unui preț semnificativ mai mare decât în ​​China, oferta este foarte scăzută în comparație cu Renault ZOE, facturat la peste 30.000 €.

Informații despre automobilul electric de la Dacia au apărut încă de la începutul acestui an. Dacia va lansa în viitorul apropiat o maşină electrică „şocant de accesibilă”, scria în ianuarie The Daily Express, jurnaliştii britanici remarcând că un model electric al mărcii Dacia ar umple un gol de pe piaţa automobilelor electrice: acela al maşinilor accesibile ca preţ.

În mai, presa din Franța a scris că Dacia se pregăteşte să lanseze prima maşină electrică a brandului. Dacia electrică ar urma să aibă o autonomie de 200 de kilometri, iar timpul de încărcare la priză ar fi de aproape 4 ore. Preţul de pornire era dat ca fiind aproximativ 20.000 de euro, dar în orice caz jurnaliștii francezi scriau că modelul - care la acea dată nu avea încă un nume - îşi propune să fie cea mai ieftină mașină electrică de pe piaţă. Mașina ar urma să fie lansată în 2021, la Salonul Auto de la Frankfurt.

Sursa: Digi24.ro