Noi descoperiri despre covid-19! Află ordinea în care apar simptomele virusului

Este deja un lucru bine cunoscut faptul că simptomele principale ale coronavirusului sunt febra, tusea seacă și dificultățile respiratorii. 

Însă, pe măsură ce virusul este studiat, apar și alte simptome cum ar fi lipsa gustului și a mirosului, probleme gastro-intestinale, sau oboseala cronică. 

Oamenii de știință au stabilit însă și ordinea în care aceste simptome se instalează la persoanele infectate.

Cercetătorii de la Universitatea Southern California au observat o caracteristică distinctivă a coronavirusului și anume ordinea în care apar simptomele. 

Astfel, boala debutează, de obicei, cu febră,  tuse, dureri musculare, pentru ca mai apoi să apară greața și diareea.

„Având în vedere că acum există abordări mai bune ale tratamentelor pentru COVID-19, identificarea timpurie a pacienților infectați ar putea reduce timpul de spitalizare”, spune Joseph Larsen, cel care a condus studiul. 

Ordinea instalării simptomelor poate face diferența între COVID 19 și gripă

O altă ordine de apariție a simptomelor este diareea și greața sau vărsăturile, urmate de tuse, abia spre sfârșit apărând și febra. Cu toate acestea, această ordine apare mult mai rar în cazul pacienților infectați cu COVID-19.

„Importanța cunoașterii instalării simptomelor este extrem de importantă pentru stoparea răspândirii COVID-19, o boală care este de două-trei ori mai transmisibilă decât gripa”, au scris autorii studiului publicat în ”Frontiers in Public Health”.

Potrivit cercetătorilor, ordinea în care simptomele apar „este identică în cazurile severe și mai puțin severe”.

De asemenea, aceștia spun că ordinea instalării simptomelor poate diferenția mai ușor coronavirusul de alte viroze, unde primele simptome care apar sunt tusea, strănutul sau durerea în gât, scrie express.co.uk.

 

Sursa: antena3.ro