Noi verificări în piețele agroalimentare și en gross din Pitești

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță noi verificări începând cu perioada următoare în toate pieţele agroalimentare şi en gross din Pitești.

Acţiunea are drept scop, în special, informarea corectă a populaţiei cu privire la provenienţa şi calitatea legumelor şi fructelor. Obiectivele vizează:

- indicarea corectă a provenienţei tuturor cantităţilor de legume şi fructe expuse la comercializare prin afişarea localităţii de producţie din România sau a ţării de provenienţă pentru produsele din import;

- identificarea şi sancţionarea tuturor substituirilor de origine a tomatelor, castraveţilor, ardeilor, vinetelor, fructelor etc.

- legalitatea deţinerii atestatelor de către comercianţi precum şi a modului de eliberare a acestora de către primării;

- existenţa unui spaţiu delimitat şi marcat distinct, de minim 40% pentru producătorii agricoli autohtoni, persoane fizice în toate pieţele agroalimentare din România;

- informarea corectă a tuturor consumatorilor privind originea şi caracteristicile produselor pe care le achiziţionează.

Astfel de verificări se desfăşoară permanent în baza unei tematici de control aprobată de Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.