COVID în școlile din Argeș. În majoritatea cazurilor, copiii nu au venit la ore

UPDATE, 16 februarie:


Autoritățile au realizat centralizarea datelor în ceea ce privește cazurile de COVID-19 în școlile argeșene.

Astfel, avem 19 unități de învățământ cu cazuri de coronavirus, respectiv 21 de elevi, trei cadre didactice și o secretară. În majoritatea școlilor există câte un caz cu excepția Școlii Gimnaziale Traian din Pitești, unde sunt înregistrate două cazuri, și Colegiului Tehnic Armand Călinescu, unde la fel vorbim despre două cazuri.

Conform autorităților, majoritatea elevilor s-au pozitivat înainte de redeschiderea școlilor, fără să participăe fizic la ore. Din 29 de teste antigen efectuate în cadrul unităților de învățământ, la elevi contacți ai cazurilor pozitive, doar unul a ieșit pozitiv.

”În aceste cazuri s-au făcut anchete epidemiologice și s-au izolat contacții din familie. Se testează colegii de clasă, pentru care există acordul părinților.
Din 29 de teste antigen efectuate, doar unul a ieșit pozitiv.
Din păcate, numărul de elevi pozitivi crește și acele clase vor intra în online. Vom ține lucrurile sub control, pentru ca școlile să fie deschise.”, a declarat prefectul Emanuel Soare.


Se pare că autoritățile au următorul scenariu. Infectările se petrec în afara școlilor, motiv pentru care transmit părinților următoarea recomandare.

”Experiența ne arată că infectările se petrec în afara școlii, de cele mai multe ori la evenimente private. Dacă vrem școli deschise, trebuie să ne implicăm toți și să nu ne lăsăm copiii la asemenea petreceri private sau întâlniri, ieșiri cu alte grupuri de prieteni.”, esteb mesajul prefectului.

 


Profesorii se pot programa pentru vaccinul Astra Zeneca

Prefectul a anunțat că s-a programat pentru imunizarea contra COVID-19 utilizând vaccinul Astra Zeneca. Acesta îndeamnă corpul didactic să grăbească procesul de programare pentru vaccin, de asta dezinzând menținea deschiderii scolilor.

”Recomand și corpului didactic activ să se programeze la vaccinarea Astra Zeneca. Le recomand și profesorilor să se grăbească să se vaccineze, pentru că și de ei depinde menținerea deschisă a școlilor.
Nu este niciun motiv pentru un profesor să nu se programeze, mai ales că sunt locuri disponibile.

Profesorii până la vârsta de 55 de ani se pot programa. Am încredere absolută în acest vaccin. Are o eficacitate de cel puțin 82%, în condițiile în care cel mai eficient vaccim antigripal are o eficacitate de 42%.”, a menționat Emanuel Soare.


----------------------------------------------------------------

 

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare a anunțat în urmă cu puțin timp că au reapărut cazuri de coronavirus în școlile din județ.

„ 10 școli, 18 elevi, 3 profesori! Aceasta este situația actualizată! ”

Emanuel Soare a mai precizat și faptul că o parte din aceștia au studiat online:

„Sunt mulți infectati acasă, parte dintre ei nu au fost la școală, unii au avut activități online!”

Mai multe detalii vor fi comunicate mâine la conferința de presă ce va avea loc la sediul Instituției Prefectului.