Noi blocuri în Pitești!

Când afacerile din HoReCa sunt în cădere liberă din cauza restricţiilor anti-COVID şi nici nu se întrevăd mari speranţe de redresare prea curând, reorientarea către domenii de business profitabile în astfel de perioade de criză devine unica soluţie de menţinere pe linia de plutire.

 


New entry pe piaţa rezidenţială - Patronul Hotelului Argeş construieşte şi el un bloc în Piteşti

 

. În aşteptarea banilor pe care îi are de recuperat de luni întregi de la stat în contul cazării studenţilor medicinişti care au făcut voluntariat la secţiile COVID din Piteşti, omul de afaceri Gheorghe Popescu, proprietarul Hotelului Argeş, a decis să investească în construcţia unui bloc, mai ales că imobiliarele au mers ceas în ultimul an iar apartamentele continuă să se vândă ca pâinea caldă. 
După cum reiese din  documentele depuse la Agenţia pentru Protecţia Mediului Piteşti, unde a solicitat aviz pentru demararea proiectului, firma HR Eden 2007, administrată de Gheorghe Popescu, intenţionează să ridice un bloc de locuinţe între bdul Fraţii Goleşti şi strada Caporal Pătru, exact vizavi de benzinăria Celly. Conform planului urbanistic de detaliu elaborat pentru acest proiect rezidenţial, se doreşte construirea unui bloc pe un teren de 671 mp aflat în proprietatea privată a lui Gheorghe Popescu, pentru care s-a încheiat convenția pentru constituirea unui drept real de superficie în favoarea HR Eden 2007 SRL. Investiția este prevăzută a se concretiza într-un corp cu un regim de înălțime de 2S+D+P+6E cu:
- adăpost ALA (apărare locală antiaeriană) la subsol 2 (subsol parțial);
- spațiu comercial și spații tehnice la subsol 1;
- 30 de locuri de parcare la demisol și parter;
- 22 de apartamente la etajele superioare .
De asemenea, la nivelul 6 al clădirii este prevăzut şi un loc de joacă pentru copii de 50 mp, iar la demisol o cameră pentru gunoi de 15 mp. 
Gheorghe Popescu nu este primul antreprenor din industria HoReCa argeşeană care investeşte în afaceri imobiliare. El urmează astfel exemplul unui alt patron de hotel, Emil Enescu de la Victoria, care a făcut bani frumoşi din construcţia de locuinţe, având în portofoliu mai multe proiecte rezidenţiale, finalizate sau încă în stadiul de proiect.

 

 


Fraţii Pătraşcu mai construiesc un bloc în Piteşti


Compania VSC Comprod, a fraţilor Liviu şi Adrian Pătraşcu, pregăteşte un  nou proiect rezidenţial. După succesul investiţiei în blocul de 10 etaje şi 57 de apartamente de pe bulevardul Fraţii Goleşti din Piteşti, cei doi tineri investitori au demarat procedurile pentru obţinerea avizelor necesare unui nou bloc, ceva mai mic, în aceeaşi zonă. De această dată, potrivit solicitării depuse la Agenţia pentru Protecţia Mediului Piteşti în vederea obţinerii avizului de mediu, imobilul pe care fraţii Pătraşcu doresc să îl ridice are doar 5 etaje plus parter, urmând să fie amplasat chiar lângă primul bloc VSC, dar cu acces din Bdul Republicii. Conform proiectului, parterul blocului va fi destinat spaţiilor comerciale, iar pe cele 5 etaje vor fi amenajate 23 de apartamente, clădirea având prevăzute şi 28 de locuri de parcare. 

 

Preluat: saptamanalul ancheta