Noi amenzi și avertismente date în Argeș! Verificările continuă!

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost continuate, în mod integrat, de către Grupul de lucru constituit prin Ordinul prefectului nr.258/2020, acțiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară impuse pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov-2. 

Astfel, verificările în mijloacele de transport în comun, în complexele comerciale și în zonele aglomerate continuă. Polițiștii, jandarmii, polițiștii locali și pompierii argeșeni au verificat respectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 

Polițiștii argeșeni au verificat 233 de persoane și 41 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, au fost legitimate 210  persoane și au fost verificate 137 de autoturisme, în cadrul acțiunilor punctuale. 

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate  14  sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2 000 de lei, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.
         
Totodată, în urma acțiunilor de control efectuate de  pompieri, au fost verificate 13 instituții publice, 2 societăți comerciale și  227 de  persoane fizice; dintre acestea din urmă 5 au fost surprinse că nu respectau măsurile de protecție individuală în spații închise și au primit avertismente.

În urma acțiunilor de control efectuate de jandarmii argeșeni, a fost aplicată o amendă în valoare de 500 de lei unei personae care nu a purtat mască de protecție într-un  spațiu public închis.